Mainos

Kuwait: Saddam tukee terrori-iskuja Kuwaitissa

Kuwait syytti tänään Irakia Kuwaitissa tapahtuneiden terrori-iskujen tukemisesta. Kuwaitin sisäministeri Mohammad Khaled al-Sabah sanoi Irakin presidentin Saddam Husseinin tukevan terrori-iskuja, joiden kohteena on ollut amerikkalaisia.

Al-Sabahilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, ketkä ovat vastuussa Kuwaitissa tapahtuneista terrori-iskuista.

-Kyse ei ole siitä, että kuwaitilaiset olisivat terroristeja. Kyse on Irakin hallituksesta. Hän (Saddam Hussein) tukee parhaillaankin terrorismia ja terroristitoimia Kuwaitissa, sisäministeri sanoi.

Kuwait pidätti jo aikaisemmin kolme miestä epäiltynä terrori-iskujen suunnittelusta Yhdysvaltain joukkoja vastaan. Yksi miehistä oli Kuwaitin armeijan sotilas ja toinen töissä rajavartiolaitoksessa. Viiden kuukauden kuluessa Kuwaitissa on ollut kuusi ampumistapausta, joissa kohteina ovat olleet Kuwaitissa olevat amerikkalaissotilaat. Kaksi ihmistä on kuollut hyökkäyksissä.

Saudi-Arabiassa Mekassa taas pidätettiin tänään seitsemän miestä epäiltynä yhteyksistä al-Qaida-verkostoon. Saudi-Arabian sisäministerin prinssi Nayef bin Abdul Azizin mukaan nuorten miesten hallusta löytyi muutama ase. Maa on pidättänyt jo yli 90 terrorismista epäiltyä.

Blair vaati Saddamilta "sataprosenttista tottelevaisuutta"

Britannian pääministeri Tony Blair sanoi tänään, että Ranskan ja Saksan halajamaa Irakin rauhanomaista aseriisuntaa ilman Irakin täyttä yhteistyötä on "absurdia" edes odottaa. Samalla hän vaati Saddam Husseinilta "sataprosenttista tottelevaisuutta" YK:n päätöslauselman suhteen.

-Ajatus, jonka mukaan asetarkastajat voisivat millään ajateltavissa olevalla tavalla nuuskia esiin aseita ja asiakirjoja ilman Irakin viranomaisten apua, on absurdi. Asetarkastajat eivät ole mikään etsivätoimisto, ja vaikka olisivatkin, Irak on liki Ranskan kokoinen maa, Blair perusteli.

-Päätöslauselma 1441 vaatii sadan prosentin tottelevaisuutta. Mikään vähempi ei riitä. Niille, jotka sanovat meidän kiirehtivän, sanon tämän: Siitä on 12 vuotta kun Saddam lupasi aloittaa aseriisunnan, Blair jatkoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.