Mainos

Kuwait: Amerikkalaissotilas kuoli terrori-iskussa

Kuwaitin viranomaiset ovat tänä iltana luonnehtineet terroristi-iskuksi ampumisvälikohtausta, jossa sai surmansa amerikkalainen merijalkaväen sotilas sekä kaksi muuta ihmistä.

Amerikkalaissotilas ammuttiin kuwaitilaisella Failakan saarella, missä oli käynnissä amerikkalaissotilaiden sotaharjoitus. Sotaharjoituksiin osallistuvat amerikkalaiset sotilaat vastasivat tuleen, kun heitä kohti ammuttiin, jolloin kaksi tulittajaa sai surmansa.

Kuwait ilmoitti illalla, että tulittajat olivat olleet kuwaitilaisia. Kuwaitin sisäministeriön ilmoituksessa ei kerrottu, kuuluivatko ampujat johonkin islamilaiseen äärijärjestöön.

Tulituksessa haavoittui lisäksi yksi amerikkalainen merijalkaväen sotilas, mutta käteen saatu vamma ei ole vaarallinen, kerrottiin kuwaitilaisesta sairaalasta illalla.

Ammuskelusta liikkui aiemmin tänään monenlaisia versioita eikä tapahtumien kulusta ollut täyttä varmuutta. Alkuillasta Kuwaitin puolustusministeriö kertoi, ettei ollut selvää, olivatko miehet tulittaneet amerikkalaisia vahingossa vai tahallaan. Puolustusministeriö muistutti, että saarella käy usein linnustajia.

Tuhatkunta amerikkalaista merijalkaväen sotilasta oli mukana harjoituksissa Failakan saarella, joka on Persianlahdella Kuwaitin edustalla. Kuwaitissa on tätä nykyä noin 10 000 amerikkalaista sotilasta. Maat sopivat heidän sijoittamisestaan Kuwaitiin vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.