Mainos

Kuvernööri määräsi dna-testin 14 vuotta sitten teloitetulle

Dna-testin määränneen Virginian osavaltion kuvernöörin mukaan testi on tarpeellinen tapauksessa, jossa kehittynyttä tekniikkaa voidaan käyttää hyväksi aiempaa paremman kuvan saamiseksi syyllisyydestä tai syyttömyydestä.

Yhdysvalloissa Virginian osavaltion kuvernööri on määrännyt dna-testin 14 vuotta sitten teloitetulle miehelle. Yhdysvaltalaisasiantuntijoiden mukaan kuolemantuomiosta käytävään keskusteluun tulee maassa merkittävä muutos, jos dna-testi toteaa miehen syyttömäksi.

Roger Coleman tuomittiin kuolemaan 19-vuotiaan kälynsä raiskauksesta ja murhasta, jotka olivat tapahtuneet vuonna 1981. Mies kiisti koko ajan syyllisyytensä rikokseen. Colemanille tehtiin myös vuonna 1990 alkeellinen dna-testi, jonka mukaan mies kuului siihen kahteen prosenttiin väestöstä, joka olisi näytteen mukaan voinut tehdä rikoksen.

Dna-testin määränneen kuvernöörin Mark Warnerin mukaan testi on tarpeellinen tapauksessa, jossa kehittynyttä tekniikkaa voidaan käyttää hyväksi aiempaa paremman kuvan saamiseksi syyllisyydestä tai syyttömyydestä. Testi tutkitaan Torontossa Kanadassa ja sen tulosta odotetaan ennen kuun puolta väliä.

Viime vuoden lopulla tehdyn mielipidemittauksen mukaan 64 prosenttia amerikkalaisista kannattaa kuolemanrangaistusta. Sen suosio on ollut laskussa viime vuosikymmeneltä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.