Mainos

Kuvat: Yli 14 miljoonan euron huumelasti jemmattiin rekan sisälle – tekijöille maksimituomio

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tänään tuomion viime marraskuussa tapahtuneesta poikkeuksellisen laajasta huumausainerikoksesta.

Oikeus tuomitsi 31-vuotiaan Darko Durdevacin  ja 37-vuotiaan Danko Vukovicin törkeästä huumausainerikoksesta kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. 

Rikos tapahtui viime marraskuussa, jolloin miehet toivat Suomeen 104 kiloa amfetamiinia ja kolme kiloa kokaiinia. Huumeet oli tuotu Suomeen Ruotsin kautta Hollannista, ja ne olivat pitoisuudeltaan voimakkaita.

Kyse on erittäin suuresta huume-erästä: huumeiden arvo oli yhteensä yli 14 miljoonaa euroa. Kaksikko jäi kiinni Tullin rutiinitarkastuksessa Vaasan satamassa.

Kertoivat kuljettaneensa siirtonurmikkoa

Durdevac ja Vukovic olivat kätkeneet huumelastin kahden tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa rekan perävaunun lattialevjen alla olevaan säilytystilaan.

Miehet kuitenkin kertoivat, että matkan tarkoituksena oli kuljettaa siirtonurmikkoa. Vukovic oli matkanjärjestäjä, ja hän oli pyytänyt Durdevacin matkalle apukuskiksi. Durdevac kertoi luulleensa rekassa olevan valkoisen jauheen olleen jauhemaista liimaa, joka oli tarkoitettu nurmikon liimaamiseen.

Tiedustelumatka Suomeen

Vukovic myönsi syytteen oikeaksi, mutta kiisti syyllistyneensä törkeään huumausainerikokseen. Hän kertoi oikeudessa toimineensa ainoastaan rekan kuljettajana ja saaneensa ajokorvauksena 4000 euroa.

Vukovic kertoi saaneensa toimeksiannon slovenialaiselta mieheltä ja oli suorittanut ensin tiedustelumatkan Suomeen. Tiedustelumatkalla hän oli tarkkaillut Vaasan sataman valvontaa ja kuljettanut laillisen romulastin Saksasta Teuvalle Suomeen.

Durdevac kiisti syyllisyytensä ja kertoi, ettei ollut tietoinen siitä, että rekassa kuljetettiin huumeita.

Oikeus katsoi, että Durdevacin syyllisyys on Vukovicia pienempi. Molemmat saivat kuitenkin lain salliman maksimirangaistuksen törkeästä huumausainerikoksesta, sillä kumpikin oli kätkenyt ja kuljettanut kansainvälisestikin tarkasteltuna poikkeuksellisen suuren huumelastin. Durdevac oli aiemmin työskennellyt yhdistelmäajoneuvon kuljettajana, mutta huumelastin kuljettamisessa oli oikeuden mukaan poikettu monin osin tavanomaisesta tavaran kuljettamisesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.