Mainos

KUVAT: Yksi uusi suomalainen Interpolin etsintäkuulutettujen rikollisten listalla

Seitsemän Suomen kansalaista on tällä hetkellä kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin julkisella etsintäkuulutuslistalla.

Uusin henkilö listalla on Davide D'Angelantonio, jonka on etsintäkuuluttanut Yhdysvallat. 43-vuotiasta Suomen, Italian ja Yhdysvaltain kansalaista epäillään talousrikoksista. Hänet halutaan Yhdysvaltoihin syytteiden nostamista varten. *

39-vuotiaan Peter Heikki Mikael Pyökärin rikosepäilyt ovat panttivangin ottaminen, törkeä kavallus ja varkaus. 51-vuotiasta Marokon ja Suomen kansalaista Ayoub El Yaakoubia etsitään puolestaan yli 20 vuotta sitten tapahtuneesta taposta. Häntä epäillään tyttöystävänsä surmasta.


Suurinta osaa etsitään talousrikoksista. Tunnetuin etsityistä on 65-vuotias Maija-Liisa Lahtinen, jota epäillään törkeästä kavalluksesta ja törkeästä petoksen yrityksestä.

Lahtinen on saanut hovioikeudessa liki kolmen vuoden tuomion miehensä, lehtikeisari Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta. Maija-Liisa Lahtinen pakoilee tuomiotaan Sveitsissä.

Muita etsintäkuulutettuja Suomen kansalaisia epäillään esimerkiksi törkeistä petoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista ja väärennöksistä. He ovat 45-vuotias Timo Antero Jokilampi, 46-vuotias Juha Arvi Stark ja 36-vuotias Miriam Achieng Kadongo.

Lisäksi Interpolin listalla on kolme muun maan kansalaista, jotka Suomen poliisi on etsintäkuuluttanut rikosepäilyjen takia. 28-vuotiasta somalialaista Ahmed Yusuf Ahmadia etsitään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltynä.

Etsintäkuulutetut Interpol 4

46-vuotiasta venäläistä Svetlana Alexandrovna Hyttiä ja 54-vuotiasta Aleksei Aleksadrovitch Pojidaevia epäillään puolestaan törkeistä veropetoksista.

* Juttua korjattu 27.1. kello 11.25. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Yhdysvallat ei ole etsintäkuuluttanut Davide D'Angelantoniota sen takia, että hänet halutaan suorittamaan rangaistustaan Yhdysvaltoihin. Hänet halutaan maahan vastaamaan syytteisiin talousrikoksista epäiltynä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.