Mainos

KUVAT: Vuokralainen jätti kämpän karmeaan kuntoon - vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan helsinkiläismiehen törkeästä vahingonteosta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Vuokralla Kalliossa asunut mies rikkoi asuntoa eikä siivonnut asuntoa lainkaan. Lattialta löytyi mm. tuhansia tupakantumppeja.

34-vuotias asui Kirstinkatu 3:ssa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa vuodesta 2007, kunnes keväällä 2013 sai häädön maksamattomien vuokrien takia. Asunnon omisti taloyhtiö.

Oikeudessa kuullun isännöitsijän mukaan asunto oli asumiskelvottomassa kunnossa. Lattialla oli tuhansia tupakantumppeja. Väliseiniä, lattioita ja ovia oli rikottu. Keittiökalusteista ei ollut mihinkään ja jääkaappi oli rikottu. Lattiaan oli lyöty kirveellä, eikä kylpyhuoneeseen ollut enää ovea.

- En usko, että olen koskaan siivonnut siellä kunnolla, 34-vuotias ravintolatyöntekijä kertoi poliisikuulustelussa. Hän kertoi, ettei jaksanut. Lattialle oli kaatunut ”tuhkakuppi jos toinenkin”.

34-vuotiaan mukaan asunto ei ollut asumiskelvoton, vaan tarvitsi vain ”pientä” pintaremonttia. Hän kertoi, että asunnossa oli aiemmin asunut hänen veljensä ja että siellä oli majaillut useita henkilöitä.

34-vuotias myönsi asunnon olleen hänen muuttaessaan sinne vielä hyvässä kunnossa.

”Täysin piittaamatonta”

Käräjäoikeus totesi, että asuntoa ei ole siivottu lainkaan. Sotkeminen ja vahingoittaminen on ollut tarkoituksellista tai ainakin täysin piittaamatonta.

- Vahingonteolla on aiheutettu erittäin suurta taloudellista vahinkoa ja tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Koska 34-vuotiasta ei ollut ennen tuomittu vankeusrangaistukseen, käräjäoikeus langetti kahdeksan kuukauden tuomion ehdollisena.

Tuomittu määrättiin myös maksamaan taloyhtiölle 11 000 euroa korvauksia korjauskuluista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.