Mainos

KUVAT: Useita otettu Helsingissä kiinni vandalisoinnin vuoksi

Itsenäisyyspäivän anarkistimielenosoitus kärjistyi ikkunoiden rikkomiseksi ja muutamiksi nujakoiksi poliisin ja mielenosoittajien välillä.  

Eriarvoistumista ja "eliitin juhlia" vastustanut mielenosoitus alkoi Helsingin Itäkeskuksesta. Siellä protestoijat kohtasivat poliisin vahvan miehityksen jo metrossa, jossa tarkastettiin parikymmentä ihmistä astaloiden varalta. Itäkeskuksessa oli poliisiautojakin parisenkymmentä.  

Noin parisataa mielenosoittajaa siirtyi metrolla Hakaniemeen ja marssi Senaatintorin kautta Etelärantaan Elinkeinoelämän keskusliiton päämajan eteen. Matkalla protestoijat hakkasivat ja rikkoivatkin näyteikkunoita sekä vahingoittivat autoja, kertoi poliisi.  

Etelärannassa nähtiin ensimmäiset yhteenotot, kun parisenkymmentä ihmistä yritti läpäistä mellakkapoliisin linjan Eteläranta 10:n edessä. Yritys epäonnistui ja muutamia ihmisiä otettiin kiinni.  

Etelärantaan mielenosoittajien tie myös toistaiseksi tyssäsi, kun poliisi motitti porukan Unioninkadulle Esplanadinpuiston reunalle. Näin poliisi halusi lopettaa ikkunoiden ja muun omaisuuden hajottamisen. Vandalisoinnin takia useita ihmisiä on otettu kiinni. Suurin osa protestoijista on yhä motissa.  

– Ei poliisilla ole mihinkään kiirettä, sanoo Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakola.  

Poliisi kehottaa välttämään aluetta.  

– Jos on vandalisoiva joukko, ei ole mitään syytä tavallisella kansalla ehdoin tahdoin sinne lähteä, Hakola lisää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.