Mainos

KUVAT: Takatalvi – lunta satanut etelässä asti

Viikko on alkanut monin paikoin lumisateilla.

Eniten lunta on satanut Lounais-Suomessa, Länsi-Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa. Paikoin lumikuuroja on tullut muuallakin. Lumi on kuitenkin sulanut monin paikoin nopeasti tien pinnoilta, mutta ajokeli voi paikoin olla huono.

Sateet väistyvät iltapäivän ja illan aikana maan eteläosasta, mutta Lapissa ja Kainuussa kuurottelee vielä iltapäivällä ja illalla lunta.

– Ensi yö on pakkasyö koko maassa. Märät ja suolaamattomat tiet voivat siis jäätyä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan toukokuun alun lumisateet etelässä eivät ole tavattomia, mutta harvinaisia eli toistuvat keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

– Toukokuu on sellaista aikaa, että lunta voi vielä tulla, Lapissa se on ihan tavanomaistakin. Vuonna 1995 lumipeite oli etelässä pääkaupunkiseudulla äitienpäivänä 14. toukokuuta, sanoo meteorologi Asko Hutila Ilmatieteen laitokselta.

Katso sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Sääkuvia voit lähettää osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.