Mainos

Kuvat: Rekan lava survoutui yöllä Kimmon kodin seinästä sisään: "Kuului helvetillinen jysähdys"

Kimmo Roininen ja hänen avovaimonsa havahtuivat keskellä yötä karmeaan ääneen.

Karkkilassa asuva Kimmo Roininen, 47, heräsi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kotonaan ensin kovaan kolahdukseen. Sitten alkoi kuulua metallinen kirskuna. Kello oli noin puoli yksi yöllä.

Pian Roinisen vanha rintamamiestalo alkoi täristä. Siinä kohtaa mies ponkaisi ylös.

– Kuului helvetillinen jysähdys, kun rekan lava tuli seinästä sisään. Kun avasin yläkerran oven, niin siinä oli puolitoistametrinen parru suoraan alakerran ovea vasten.

Roinisen avopuoliso oli illalla nukahtanut television ääreen sohvalle.

– Huusin, että nouse jumalauta ylös. Tämä talo sortuu meidän päälle, Roininen kertaa tapahtumia MTV Uutisille.

Pariskunta pukeutui nopeasti ja säntäsi taskulampun kera pihamaalle. He luulivat ensin, että kuorma-auto oli ylösalaisin heidän taloaan vasten.

– Kesti hetken aikaa tajuta, että siinä ei ole autoa ollenkaan. Missään ei näkynyt valoja, sillä rekan kuljettaja ei ollut pysähtynyt.

Kuski oli ehtinyt ajaa puolitoista kilometriä ennen kuin hän oli huomannut yhden lavoista puuttuvan.

– Kuski soitti samaan aikaan kanssani hälytyskeskukseen. Ensin tulivat poliisit käymään tässä talolla ja sitten tuli kuljettaja.

Lavan lukitus petti

Onnettomuuden syyksi selvisi, että täysperävaunullisen rekan viimeisen vaihtolavakontin lukitukset olivat pettäneet liukkaassa mutkassa Läyliäisentiellä Roinisen kotitalon kohdalla.

– Kuski sanoi, että hänellä lähti vetoauto sivuluisuun. Ja kun hän sai sen oikaistua, niin sitten alkoi peräkärry heitellä. Peräkärry kävi ojassa ja ponkaisi ilmeisesti sieltä niin kovaa, että lukitus petti. Siinä se lava on irronnut.

Roinisten onneksi talon ja tien välissä ollut kaide pelasti sen verran, että se muutti luisussa olleen metallilavan suuntaa.

Raskas, alumiinikaapeleita sisältänyt lasti levisi pihalle.

– Jos tuossa ei olisi ollut metallikaidetta, niin lava olisi tullut suoraan makuuhuoneeseen.

Vahingot selvityksessä

Roinisen rintamamiestalo on rakennettu vuonna 1949 ja pariskunta on asunut siinä 12 vuotta. Vahinkojen laajuutta on Roinisen mukaan tässä kohtaa vielä vaikea arvioida. Talon seinä menee ainakin kokonaan uusiksi, mutta myös kivijalassa on halkeama.

– Seinä pitää ensin avata ja katsoa, että mitä voidaan tehdä. Onko talo kärsinyt niin sanotusti vain vähän julmempia kosmeettisia vaurioita vai ovatko rakenteet oikeasti siinä kunnossa, että tämä oli tässä. Sitä ei tiedä vielä kukaan.

Roinisen mukaan Läyliäisentien ylläpidossa olisi toivomisen varaa, sillä tiellä liikennöi runsaasti raskasta liikennettä ja suolaamiselle olisi todella tarvetta.

– Suola-auto tuli paikalle kaksi tuntia onnettomuuden jälkeen.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.