Mainos

Kuvat: Presidentti nimitti Juha Sipilän hallituksen

Hallitus on vaihtunut. Presidentti Sauli Niinistö nimitti aamupäivällä pääministeri Juha Sipilän hallituksen ja myönsi eron Alexander Stubbin hallitukselle.

Sipilän hallitus on itsenäisen Suomen 74. hallitus. Hallituksessa ovat pääministeripuolue keskustan kanssa perussuomalaiset ja kokoomus.

Uudet ministerit vannoivat samalla virka- ja tuomarinvalan tai antoivat vastaavan vakuutuksen. Jo aiemmin ministereinä toimineet eivät antaneet valaa, koska yksi kerta riittää.   

Viisi ministeriä vannoi virka- ja tuomarinvalan ja kaksi ministeriä antoi virka- ja tuomarinvakuutuksen.  Vakuutuksen antavat yleensä kirkkoon kuulumattomat ministerit.  

Sipilän johtamassa hallituksessa on yhteensä 14 ministeriä. Keskustalla on 6 ministeriä sekä perussuomalaisilla ja kokoomuksella molemmilla 4 ministeriä.  


Soini on pääministerin sijainen

Valtioneuvosto päätti järjestäytymisistunnossaan ministerien työnjaosta, lakisääteisten ministerivaliokuntien jäsenistä sekä ministerien sijaisista. 

Pääministerin sijainen on ulkoministeri Timo Soini.  

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäsenet ovat Sipilän (pj.) lisäksi Kimmo Tiilikainen, Olli Rehn, Timo Soini, Jussi Niinistö, Lenita Toivakka ja Alexander Stubb.  

EU-ministerivaliokunnassa ovat Sipilän (pj.) lisäksi Kimmo Tiilikainen, Olli Rehn, Anne Berner, Timo Soini, Jari Lindström, Jussi Niinistö, Lenita Toivakka, Alexander Stubb ja Petteri Orpo.  

Raha-asiainvaliokunnassa ovat Sipilä (pj.), Anu Vehviläinen, Stubb ja Soini.  

Talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa ovat Sipilä (pj.), Rehn, Vehviläinen, Stubb, Orpo, Lindström ja Soini.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.