Kuvat: Mikä toukokuu! Lunta pyryttänyt sakeana Helsinkiä myöten – viikonloppuna lämpenee hieman

Monilla paikkakunnilla on taivaalta tullut tänään vettä tai jopa lunta. Helsingissä saatiin kunnon lumipyry iltapäivällä. Lumi oli kuitenkin niin vetistä, ettei se jäänyt maahan. Pohjoisesta puhaltanut tuuli on purevoittanut säätä koko maassa. 

Forecan sääennusteen mukaan huomenna pilvisyys on idässä ja pohjoisessa jo aamulla runsasta ja lisääntyy iltapäiväksi myös muualla maassa. Vesi- ja lumikuuroja saadaan huomennakin, etenkin iltapuolella, vähiten Lapissa. Myös ylihuomenna torstaina sää on monin paikoin koleaa.

Perjantaina sää jatkuu runsaspilvisenä, mutta lounaassa hieman aiempaa lämpimämpänä. Päivälämpötila on lounaassa lähellä 10 astetta, muuten etelässä ja lännessä lämpöä on 5 – 9 astetta, idässä ja pohjoisessa 2 – 5 astetta, Koillismaalla ja Itä-Lapissa nollan paikkeilla, Pohjois-Lapissa -2 – +1 astetta.

Lauantaina ja sunnuntaina sää jatkuu epävakaisena mutta lämpenee vähän lauantaiksi, jolloin etelässä lämpöä on noin 12 astetta, maan keskiosassa 6-10 ja pohjoisessa noin 4 astetta.

Äitienpäivänä sunnuntaina on Forecan mukaan jälleen kylmempää. Sää muuttuu kuitenkin vähitellen vähän poutaisemmaksi.

Lue myös:

    Uusimmat