Mainos

Kuvat: Iso autoroihu saatiin sammumaan poikkeuksellisin menetelmin

Etelä-Savon pelastuslaitos sammutti tänään poikkeuksellisin menetelmin autopalon, josta aiheutui runsaasti savua Mikkelin keskustassa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskustaan noin kello 14.30.

Tenholankadun ja Porrassalmenkadun risteyksessä syttynyt farmarimallinen henkilöauto oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen yksikön tullessa paikalle. Palo ei ollut vaarassa levitä, mutta siitä aiheutui runsaasti savua lähiympäristöön.

Etelä-Savon pelastuslaitos julkaisi tehtävästä kuvia Facebook-sivullaan ja kertoi, että käytössä oli Suomessa vielä poikkeuksellinen sammutusmenetelmä.

Palavan auton päälle levitettiin pelastuslaitoksen mukaan suuri, noin 50 neliömetrin kokoinen sammutuspeite. Palo saatiin tukahdutettua ilman vettä. Näin ympäristölle vaarallisia sammutusvesiä ei päässyt muodostumaan.

Pelastuslaitos huomauttaa, että esimerkiksi aivan palopaikan lähellä olevaan Rokkalanjokeen ei muodostunut ympäristövaaraa.

Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo kehittävänsä myös tulevaisuudessa uusia sammutusmenetelmiä, joilla palot saadaan sammumaan tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.