Mainos

KUVAT: Etelän ja pohjoisen lämpötilaero huimat 30 astetta – etelässäkin viilenee

Etelässä lämpötilat ovat olleet vielä syksyisissä lukemissa, kun taas Pohjois-Lapissa on mitattu kovia pakkasia. Sää on viilenemässä nyt myös etelässä.

Tänä aamuna Helsingissä lämpöä on ollut noin yhdeksän astetta, Enontekiöllä puolestaan pakkasta yli 21 astetta.

Korkeapaineen keskus vahvistuu aluksi Lapin ylle ja liikkuu viikonlopuksi Suomen kaakkoispuolelle. Kylmää ilmaa virtaa lähipäivinä pohjoisesta kohti etelää ja sää viilenee myös etelässä. Myös huomenna aamulla etelän ja pohjoisen lämpötilaero voi olla 30 astetta.

– Etelässä on ensi yönä vielä plussaa, mutta pohjoisessa on vuodenaikaan nähden varsin kylmää. Lapissa on öisin laajalti -15…-25 astetta, kylmintä on lumisilla alueilla Länsi- ja Pohjois-Lapissa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

30 asteen lämpötilaero Suomen sisällä on suuri, mutta tällaisia eroja on aina silloin tällöin.

– Helsingistä saisi mennä aina Nigeriaan asti eli noin 6000 kilometriä etelään, että lämpötilaero olisi tällä hetkellä 30 astetta, toteaa Markus Mäntykannas.

Torstaina selkeintä on pohjoisessa, etelämpänä pilvisyys vaihtelee. Idänpuoleinen tuuli voimistuu ja päivä tuntuu jo tätä päivää koleammalta. Aivan etelässä tulee ehkä heikkoja vesi- tai räntäkuuroja.

Lämpötilan nollaraja kulkee torstaina Vaasa–Savonlinna-linjalla. Pohjoisempana on päivälläkin pakkasta, Lapissa -10...-15 astetta.

Perjantain vastaisena yönä on pakkasta lähes koko maassa etelärannikkoa lukuun ottamatta. Myös perjantaina päivällä suuressa osassa maata on pakkasta.

– Viikonloppuna pohjoisessa jatkuu yhä talvinen sää. Lapin yli kulkee lumisateita. Etelässä on pääosin pilvisyydeltään vaihtelevaa poutasäätä.

Lämpötila pysyy viikonloppuna etelässä ja länsirannikolla vähän plussalla, idässä ja pohjoisessa pakkasta on päivälläkin. Viikonvaihteessa etelän ja pohjoisen lämpötilaerot tasoittuvat.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso loppuviikon ennuste ja lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja