Mainos

Kuvapuhelinverkko kotikäyttöön Helsingin puhelimelta

Helsingin Puhelin laajentaa puheluvalikoimaansa kuvapuheluilla. Nykyiseen ns. arena-verkkoon rakennetaan vuosituhannen vaihteeseen mennessä virtuaalinen sisääntulotie, jonka avulla jokainen pääkaupunkiseudun koti voi hyödyntää yhteyksissään multimediaa.

Hanke on maailmassa ainutlaatuinen. Valtaosa tämän arena-hankkeen palveluista on käytössä vuonna 2000, jolloin Helsinki viettää 450-vuotisjuhliaan. Peruspalvelut otetaan käyttöön ensi vuonna Suomen ollessa EU:n puheenjohtajamaana. Helsingin arena-verkkoon on tähän saakka päässyt rajoitetusti Helsingin Puhelimen multimediaverkon peittoalueella.

Jatkossa tämän tietoverkon laajennus tarjoaa kotitalouksille mahdollisuuden soittaa puhelinverkossa kuvapuheluja ja muodostaa keskinäisiä pc-lähiverkkoja. Varusteiksi tarvitaan ISDN-puhelinliittymä ja multimediatason tietokone.
-Tämä on ensimmäinen kerta, kun puhelinverkko tarjoaa kotikäyttöön kaikille avoimen, ilman etukäteissopimusta toimivan kuvapuhelimen, toteaa teknologiajohtaja Risto Linturi. Hän lupaa, että arena-puhelun kuvanlaatu on ratkaisevasti parempi kuin internetistä nyt löytyvien kuvapuhelupalvelujen. Hintaa palvelulle tulee kuukaudessa 60 markkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.