Kuvapuhelinverkko kotikäyttöön Helsingin puhelimelta

Helsingin Puhelin laajentaa puheluvalikoimaansa kuvapuheluilla. Nykyiseen ns. arena-verkkoon rakennetaan vuosituhannen vaihteeseen mennessä virtuaalinen sisääntulotie, jonka avulla jokainen pääkaupunkiseudun koti voi hyödyntää yhteyksissään multimediaa.

Hanke on maailmassa ainutlaatuinen. Valtaosa tämän arena-hankkeen palveluista on käytössä vuonna 2000, jolloin Helsinki viettää 450-vuotisjuhliaan. Peruspalvelut otetaan käyttöön ensi vuonna Suomen ollessa EU:n puheenjohtajamaana. Helsingin arena-verkkoon on tähän saakka päässyt rajoitetusti Helsingin Puhelimen multimediaverkon peittoalueella.

Jatkossa tämän tietoverkon laajennus tarjoaa kotitalouksille mahdollisuuden soittaa puhelinverkossa kuvapuheluja ja muodostaa keskinäisiä pc-lähiverkkoja. Varusteiksi tarvitaan ISDN-puhelinliittymä ja multimediatason tietokone.
-Tämä on ensimmäinen kerta, kun puhelinverkko tarjoaa kotikäyttöön kaikille avoimen, ilman etukäteissopimusta toimivan kuvapuhelimen, toteaa teknologiajohtaja Risto Linturi. Hän lupaa, että arena-puhelun kuvanlaatu on ratkaisevasti parempi kuin internetistä nyt löytyvien kuvapuhelupalvelujen. Hintaa palvelulle tulee kuukaudessa 60 markkaa.
(STT)


Lue myös:

    Uusimmat