Mainos

KUVAPARIT: Viime vuonna lähes puoli metriä lunta, nyt keväistä

Helmikuun loppu on ollut ajankohtaan nähden lämmin ja jopa keväinen. Viime vuonna tähän aikaan Suomessa oli täysi talvi.

Maa on lumeton tai lähes lumeton jo suuressa osassa maan etelä- ja länsiosaa. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan viime vuonna tähän aikaan esimerkiksi Helsingissä, Joensuussa ja Jyväskylässä oli lunta noin 45 senttimetriä, Vaasassa noin 25 senttimetriä ja Oulussa 50 senttimetriä. Nyt Helsingissä ja Vaasassa on lähes lumetonta, Jyväskylässä lunta on muutama senttimetri, Joensuussa vajaat 20 senttimetriä ja Oulussa hieman yli 20 senttimetriä. Keskimäärin Helsingissäkin on tähän aikaan lunta yli 20 senttimetriä.

Tällä viikolla on mitattu lännessä jo 8 asteen lukemia. Ilmatieteen laitoksen mukaan helmikuun keskilämpötilat ovat olleet 5-8 astetta pitkän ajan keskiarvoja korkeampia. Monilla pitkään toimineilla havaintoasemilla lämpimämpi helmikuun alkupuoli on koettu vain vuonna 1990.

 

Keväinen sää jatkuu

Sää jatkuu ajankohtaan nähden lauhana myös loppuviikolla. Lämpötila on Oulun korkeudelle saakka nollassa tai hieman plussalla. Lämpimintä on lounais- ja länsirannikolla, missä päästään päivisin ylimmillään 3-4 asteeseen. Öisin käväistään rannikkoja lukuun ottamatta pakkasella. Itärajalla ja pohjoisessa on päivisinkin heikkoa pakkasta.

Lähipäivät ovat enimmäkseen pilvisiä. Perjantaina pilvipeite saattaa rakoilla lännessä ja lauantaina etelässä.

Tänään torstaina lunta voi sadella hieman Länsi- ja Pohjois-Lapissa. Myös Itä-Suomea pitkin kohti pohjoista liikkuu heikkoja sateita. Sateet tulevat lumena, räntänä tai jäätävänä sateena.

– Perjantain vastaisena yönä Pohjois-Pohjanmaan yli kohti Itä-Lappia liikkuu lumisateita ja ajokeli on huono. Sää poutaantuu iltapäiväksi. Viikonloppuna Lapissa voi tulla heikkoja lumisateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja