Mainos

Kuvanveistäjä kutsuu kansaa valamaan saviveistosta

Maailmankuulu brittiläinen kuvanveistäjä Antony Gormley kutsuu kaikki mukaan työstämään uutta taideteostaan Helsingin Kaisaniemen kentälle ensi keväänä.

Gormleyn teoksen Savi ja kollektiivinen keho ydin on jättiläismäinen, pienen omakotitalon korkuinen savikuutio, joka odottaa työstämistä tarkoitusta varten rakennetussa hallissa.

- Ole hyvä ja varaa neljä tuntia aikaasi ja tule tapahtumapaikalle muokkaamaan savikuutiota ainoana työkalunasi oma kehosi. Kuutio odottaa sinua lämpimässä ja kosteassa tilassa, taiteilija kehottaa.

Mukaan mahtuu noin 2000 osallistujaa. Savityöskentelyyn voi ilmoittautua tammikuusta lähtien Pro Arte -säätiön verkkosivulla, mutta ilmoittautuminen on mahdollista myös tapahtuma-aikana tapahtumapaikalla.

Savea pääsee työstämään 25.3.-3.4. ja lopputulos on yleisön nähtävillä 4.4.-13.4.

Gormleyn töitä on parhaillaan esillä muun muassa British Museumissa Lontoossa 25. tammikuuta asti. Suomessa taiteilijan tuotantoa on nähty ARS 95 -näyttelyssä Ateneumissa.

Antony Gormleyn Savi ja kollektiivinen keho on Taidesäätiö Pro Arten ensimmäinen IHME-tuotanto. Uusi kuvataiteen säätiö tuo julkista taidetta pääkaupunkiseudulle. Sen taustalla on yksityishenkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.