Mainos

Kuvagalleria: Majakisan parhaat palkittu – raati ilahtui kekseliäisyydestä

Opetus- ja kulttuuriministeriön lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman rahoituksella järjestetty majanrakennuskilpailu on ratkennut.

Majanrakennuskilpailu on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Kilpailun avulla edistetään lapsen oikeuksia ja arvostetaan lapsuutta.

Raadin mielestä Majanrakennuskilpailuun 2014 osallistui oikein onnistuneita majoja. 

Joukossa oli rutkasti hyviä ja kekseliäitä majoja. Erityisesti kierrätysmateriaalien ja luonnonmateriaalien hyödyntäminen ilahdutti raadin jäseniä.

Raati päätyi palkitsemaan 19 majaa 154:sta osallistuneesta. 

Lisäksi kunniamaininnan parhaista majakuvista sai seuraavat majat:

154. Vankilamaja
Maja on itsessään hieno ja kuvat tuovat sen myös esiin. Erilaiset kuvakulmat antavat hyvän kokonaiskäsityksen. Erityispisteet hauskasta lähikuvasta, jossa on majan käyttäjäkin mukana.

146. Kerrosmaja
Hauska kokonaisuus on tuotu esiin hyvin kolmella erilaisella kuvalla. Krokotiilin selän takaa otettu kuva on erityisen hieno.

122. Puumaja
Kuvissa on hieno tunnelma. Kankaan läpi näkyvät puun varjot tuovat metsäiseen majaan metsäisen fiiliksen.

96. Maja Willa
Maja Willa on ollut vaikeasti kuvattava, sillä se istuu niin hyvin ympäristöönsä. Kuvaaja on kuitenkin onnistunut tuomaan majan esille kuvassa ja mukana on mukavan erilaisia otoksia.

84. Fortress
Valokuvissa on hienosti erilaisia kuvakulmia. Erityisesti alhaalta ylöspäin kuvattu lippu on hauska, vaikkei kuva olekaan aivan suorassa.

72. Päämaja
Hieno maja ja hienoja kuvia! Kuvista välittyy upeasti majan salamyhkäisyys ja tunnelma.

71. Elukoiden maja
Siinäpäs piilopaikka! Mukavan pienen sopen idea on saatu tuotua hyvin esiin kolmen erilaisen kuvan avulla, hyvässä valossa.

67. Ylävitonen
Jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka vaihtelevilla kuvakulmilla saadaan majan idea hyvin esiin. Kauniit kesän värit välittyvät katsojalle hyvin.

57. Yökoulumaja
Yökoulumajasta otetut kuvat ovat risumajakuvien parhaimmistoa. Vaikka luontomajoja on vaikea kuvata, on tilan tuntu saatu välittymään kuvasta.

50. Salamavarkaiden piilopaikka
Tämä hieno rantamaja on hyvä esimerkki siitä, kuinka kauniita kuvia saadaan otettua, kun aurinko ei paista suoraan korkealta. Tunnelmallinen iltavalo tuo kuvaan rauhallisuutta ja tuo majan mukavasti esiin. Metsä ja vesi ovat hyviä taustoja majalle.

48. Pelastautumismaja
Todella hienoja kuvia! Kuvan katsojan on mukava nähdä, millainen hieno maisema majasta avautuu. Majasta saa hyvin myös kokonaiskäsityksen.

47. Herra Pöön ja Rouva Pään maja
Kuvaaja on uskaltautunut tutkimaan majaa hauskasti eri kuvakulmista. Majan maanläheisyys ja onkalomaisuus välittyy hyvin katsojalle.

46.
Ehkä paras metsämajakuva. Iltavalot paistavat kauniisti majaan ja tuovat sen hyvin esille vihreää sammalmattoa vasten.

Aiheesta lisää Kymmenen uutisten loppukevennyksessä tänään kello 22.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.