Mainos

Äänestysinto yllätti - vaalilipukkeet loppu osissa Afganistania

Afganistanin presidentinvaaleissa äänestysvilkkaus vaikuttaa nousevan odotettua korkeammaksi.  Keskusvaalilautakunta arvioi, että vaaliuurnilla on käynyt noin seitsemän miljoonaa ihmistä eli 58 prosenttia äänioikeutetuista.  

Äänestäjiä on ollut liikkeellä niin paljon, että osasta vaalipaikkoja äänestyslipukkeet ovat loppuneet kesken. Lipukkeita yritetään järjestää lisää ja äänestysaikaa on pidennetty iltaan.

Eräällä äänestyspaikalla Kabulin länsipuolella äänestäjät kertoivat jonottaneensa tunteja sateessa.

-Olen odottanut tuntikaupalla, mutta en pääse sisälle äänestämään, koska vaalilipukkeet ovat loppuneet kesken. Tämä loukkaa oikeuksiani, sanoi Hassan-niminen mies.

Äänestysvilkkauden uskottiin jäävän hyvin alhaiseksi, koska vaaleihin valmistautumista varjostivat Taleban-kapinallisten väkivaltaiset iskut. Vaalipäivä on kuitenkin sujunut ilman merkittäviä väkivaltaisuuksia.

Presidenttiehdokkaita on kahdeksan, joista kenenkään ei uskota saavan yli puolta äänistä ensimmäisellä kierroksella. Äänten kerääminen ja laskeminen vie viikkoja, koska Afganistanissa välimatkat ovat pitkät ja kulkuyhteydet huonot.

Toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen välillä on määrä pitää toukokuussa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.