Mainos

Kuvaamisen estäminen hautajaisissa syyteharkintaan

Hautajaissaattueen kuvaamisen estäminen johtaa syyteharkintaan. Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, joka koskee ammutun miehen tammikuisia hautajaisia Joensuussa.

Poliisi epäilee kahden miehen estäneen työtehtävissä olleiden valokuvaajien työtä. Toisen kuvaajan kamerasta vietiin muistikortti, toisen kuvaajan videokamera heitettiin hankeen. Kuvaaja kertoi, että häntä oli myös peloteltu väkivallan uhalla.

Rikosnimikkeinä on kaksi laitonta uhkausta, kaksi vahingontekoa ja pakottaminen. Ne ovat asianomistajarikoksia, eli tavallisesti tapaus käsitellään vain, jos uhrit tekevät rikosilmoituksen. Tässä tapauksessa he eivät tehneet ilmoitusta.

- Syyttäjä kuitenkin harkitsee, liittyykö tapaukseen erittäin tärkeä yleinen etu. Silloin syyte nostetaan, vaikka asianomistajat eivät ole tehneet ilmoitusta, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jarkko Timonen.

Hautajaisten vainaja oli mies, joka surmattiin uudenvuoden aattona Joensuussa. Timonen kertoo, että saattoväessä oli myös joitakin kymmeniä henkilöitä, joilla epäillään olevan yhteyksiä rikollisjärjestöihin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.