Mainos

KUVA: Ruotsalaisperhe löysi kotoaan järkyttävän kokoisen rotan

Ruotsissa Solnassa asuva perhe ei tiennyt mitä odottaa, kun heidän keittiöstään alkoi kuulua rapinaa. Perheen hälytyskellojen olisi ehkä pitänyt soida siinä vaiheessa, kun perheen kissa alkoi olla peloissaan keittiöön mennessään.

Vasta ensimmäinen omin silmin tehty havainto kuitenkin havahdutti perheen tajuamaan, että heidän kotiinsa oli eksynyt jotain todella erikoista: hirvittävän suuri rotta. Kokoa rotalla oli liki 40 senttiä. Tapauksesta uutisoi The Local-lehti.

– Siellä se oli roska-astiallamme, melkoinen hirviö. Jähmetyin. En voinut uskoa, että niin isoa rottaa on edes olemassa, perheen äiti Signe Bengtsson kertoi lehdelle.

Aviomies Erik Korsås oli ensimmäisen rottahavainnon aikana poissa kotoa, eikä aluksi oikein uskonut vaimon kertomusta.

Mutta rotta alkoi vilahdella asunnossa yhä useammin. Perhe otti tavakseen tömistellä oikein lujaa kulkiessaan, jottei kukaan joutuisi törmäämään kauhistuttavaan rottaan uudestaan.

Rotta alkoi kuitenkin olla asunnossa lähestulkoon kuin kotonaan.

– Siinä vaiheessa kun palasin kotiin, se oli niin kotiutunut, että istuskeli rauhassa keittiön pöydän alla, Korsås kertoi The Local-lehden haastattelussa.

Rotta onnistui muun muassa aiheuttamaan keittöön pienen tulvan pureksimalla rikki tiskikoneen huuhteluvesiputken.

Putin-rotta vai sittenkin viikinkirotta?

Perhe päätyi lopulta kutsumaan kotiin tuholaishävittäjät, jotka saapuivat paikalle kolmen erittäin ison loukun kera.

Rotta jäi kiinni ansaan pian tämän jälkeen, mutta ei suinkaan kuollut heti, vaan onnistui livistämään uudelleen piiloon tiskikoneen taakse. Lopulta rotta saatiin kuitenkin hengiltä.

Aviomies mittasi kuolleen rotan pituudeksi 39,5 senttiä – pituuteen ei lukeutunut rotan häntää.

Tuholaishävittäjien tutkimuksissa selvisi, että rotta oli päässyt asuntoon jyrsimällä tiensä kellariin sementin ja puun läpi.

– Tämä oli aika järkyttävä kokemus, Bengtsson summasi rottajahtia The Localille.

– Kukaan ei oikein halunnut mennä keittiöön jälkeenpäin ja kissamme oli kauhuissaan yli viikon. Tuholaistorjujat sanoivat, etteivät ole koskaan nähneet niin isoa rottaa.

Osa perheenjäsenistä intoutui kuitenkin myös heittämään rotasta herjaa.

– Yksi pojistani kutsui sitä Putin-rotaksi. Vanhin pojistani totesi sen kuitenkin olevan pikemminkin kuin viikinkirotta ja olen samaa mieltä, Korsås vitsaili.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.