KUVA: Kuningatar Silvia luotti juhlapäivällisellä säkenöivään punaiseen

Kuningatar edusti punaisessa presidenttiparin isännöimällä juhlapäivällisellä Presidentinlinnassa.

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia ovat parhaillaan valtiovierailulla Suomessa. Ensimmäinen vierailupäivä huipentui tiistaina Presidentinlinnassa järjestettyyn juhlapäivälliseen.

Päivällinen aloitettiin kättelyllä. Kaikki 130 juhlavierasta pääsivät tervehtimään kuningatarta, kuningasta ja presidenttiparia. 

Rouva Jenni Haukio edusti sinivihreässä, melko yksinkertaisessa iltapuvussa, mutta kuningatar Silvia oli valinnut koristeellisemman puvun. 

Silvian punaisessa, röyhelöhelmaisessa iltapuvussa oli pitkät hihat. Hihoissa ja puvun yläosassa oli vielä lisäksi hopeakirjailuja. Tyylin täydensivät tiara ja näyttävä timanttikaulakoru. 

Kuningatar Silvian valitsema puku noudatteli hänen tyyliään. Silvian yllä nähdään usein nimenomaan pitkähihaisia ja koristeellisia iltapukuja.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio isännöivät päivällisiä Presidentinlinnassa. Paikalle on kutsuttu Ruotsin kuninkaallisten ja heidän seurueensa lisäksi noin 130 kutsuvierasta.

Vieraiden joukossa on poliittisia johtajia ja virkamieskuntaa sekä talouden, tieteen ja kulttuurin edustajia. Päivällisen aikana esiintyivät Philomela-kuoro Marjukka Riihimäen johdolla sekä Kaartin soittokunta musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälän johdolla. 

Lue myös:

    Uusimmat