Mainos

Kuutta ruotsalaismiestä epäillään joukkoraiskauksesta risteilyllä

Ahvenanmaan poliisi otti eilen kiinni kuusi miestä epäiltyinä nuoren naisen raiskauksesta risteilyllä. Epäilty väkivallanteko sattui Birka Paradise -laivalla lauantain vastaisena yönä.

Tänään poliisista kerrottiin, että kaikki epäillyt ovat kotoisin Tukholman seudulta. Naisen kotipaikasta ei ollut sunnuntaina vielä tietoa.

Miehistä kolme otettiin kiinni risteilijällä Maarianhaminassa lauantaiaamuna ja kolme muuta Tukholmasta. Nuori nainen vietiin sairaalaan.

Birka Paradise liikennöi Maarianhaminan ja Tukholman välillä. Birka Cruises -laivayhtiön toimitusjohtaja Lars Näslund kertoi tänään , että vartijat löysivät nuoren naisen hytistä sen jälkeen kun laivan vastaanottoon oli tullut ilmoitus pahoinvoivasta naisesta. Poliisi on Näslundin mukaan kuullut naista Ahvenanmaan keskussairaalassa, mutta naisen voinnista ei ole tietoa.

Päihtyneet vaarassa laivoilla

Lauantain aikana tuli ilmi myös kaksi muuta raiskausepäilyä, toinen Silja Galaxylla ja toinen Viking Linen Cinderellalla.

Tukholman poliisi on laskenut, että viidesosa sen saamista raiskausilmoituksista tulee matkustajalaivoilta.

Dagens Nyheter -lehden mukaan Tukholman poliisi sai viime vuoden elokuun ja edellisvuoden tammikuun välisenä aikana yhteensä 232 raiskausilmoitusta, joista 43 tuli laivoilta.

Lehden haastattelema lääkäri arvioi, että matkustajalaivoilla ihmiset tuudittautuvat väärään turvallisuudentunteeseen.

- Laiva on selvärajainen tila, ja siellä ollaan lähellä kotia. Moni arvioi riskit eri tavalla kuin muissa tilanteissa, arvioi ylilääkäri Lotti Helström Tukholman Södersjukhusetin raiskatuille naisille tarkoitetusta ensiavusta.

Päivystävä komisario Tom Packalen Helsingin poliisista vahvistaa, että laivoilla tapahtuu jonkin verran raiskauksia. Hänen mukaansa ne tapahtuvat yleensä päihtyneille yöaikaan. Muunkinlaisia yksittäisiä tapauksia voi toki olla.

-Kun suuri joukko päihtyneitä ihmisiä menee samaan tilaan, siellä sattuu jos jonkinmoista rikosta.

Packalenin mukaan matkustajalaivat ovat kuitenkin pääsääntöisesti turvallisia matkailijoille, jotka pystyvät pitämään itsensä kunnossa. Laivoilla tapahtuvien raiskauksien osuus Helsingissä poliisille ilmoitettavista raiskauksista on hänen tietojensa mukaan pieni.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.