Mainos

Kuusimäki: Teuri vahingoittanut syyttäjälaitosta

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei anna tuumaakaan periksi kihlakunnansyyttäjä Tommi Teurin julkisuudessa esittämiin painostussyytöksiin Turun Nostokonepalvelun syyteharkinnassa.

Kuusimäki toimitti tänään julkisuuteen oman tiedotteensa, jossa hän toisti jo aiemmin julkisuudessa esittämänsä kannan. "Asiassa ei tuolloin eikä missään myöhemminkään siitä käydyissä keskusteluissa, joissa kaikissa on ollut mukana ainakin valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski, ole tällaista lausuttu, eikä Teurin väittämää ulkopuolista tahoa ole olemassa. Hallitsemattomiin seurauksiin johtanut syyttäjälaitosta vahingoittava väite on perätön ja loukkaavuudessaan törkeä", kirjoittaa Kuusimäki.

Teuri esiintyi viime viikolla kohun herättäneen television maanantaisen M.O.T. -ohjelman jälkeen vielä keskiviikkona K. Tervo -haastatteluohjelmassa, jossa hän yhä väitti luopuneensa Nostokonepalvelu-jutussa syyttämisestä painostuksen alla. Syyttäjäjupakka on tällä hetkellä eduskunnan oikeusasiamiehen Lauri Lehtimajan tutkittavana. Lehtimaja on jo keskustellut Teurin kanssa.

-Minuun hän ei ole ottanut vielä yhteyttä, totesi Kuusimäki. Tänään Helsingissä Suomen Lakimiesliiton seminaarissa esiintyneen Kuusimäen esitelmä painottui, arvattavista syistä, syyttäjien työn objektiivisuusvaatimukseen. -Syyttäjän työn kannalta on aivan oleellista, että juttu elää koko ajan myös syytetyn eduksi käyvien seikkojen kannalta. Syyttäjien riippumattomuus ei ole mitään teoriaa, vaan tämän työn arkea, painotti valtakunnansyytäjä Matti Kuusimäki.

(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.