Kuusi vinkkiä kuivalle iholle

Monella on kokemuksia kuivasta ihosta. Etenkin talven lähestyminen, voimakkaat ilmastoinnit ja suuret lämpötilavaihtelut tuntuvat kuivattavan ihoa.

Kuivaa ihoa voi hoitaa myös muilla tavoilla kuin kosteusvoiteilla. Kimallus.fi listasi muutaman vinkin, jotka voivat tuoda helpotusta elämään kuivan ihon kanssa.

Huolehdi huoneilman kosteudesta. Kosteuta kuivaa sisäilmaa ilmankosteuttajalla tai laittamalla vaikka vesikulho patterin päälle.

Älä kylve kuumassa. Kuuma vesi kuivattaa ihoa irrottamalla sen luonnollisia rasvoja. Käy siis suihkussa ja kylvyssä mieluummin haaleassa vedessä.

Saippua kuivattaa. Monet saippuat pesevät ihon luonnolliset rasvat pois. Rasvaiset saippuat kuivattavat ihoa vähemmän kuin esimerkiksi antibakteeriset tai nestemäiset saippuat. Valitse saippua, joka on tarkoitettu kuivalle iholle.

Älä hankaa pyyhkeellä, vaan suihkun tai kylvyn jälkeen taputtele ihosi kuivaksi pyyhkeellä.

Levitä kosteusvoide heti pesun jälkeen. Älä siis odottele tuntia tai paria suihkun jälkeen, vaan auta ihoasi välittömästi palauttamaan kosteustasapaino.

Suosi pehmeitä kankaita. Pukeudu kankaisiin, jotka eivät naarmuta tai ärsytä ihoa. Suosi siis esimerkiksi puuvillaa tai silkkiä.


Helmi on nyt myös Facebookissa – liity faniksi!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Lähde: Kimallus.fi

Lue myös:

    Uusimmat