Mainos

Kuusi suomalaista ehdolla Pohjoismaiden suurimman taidepalkinnon saajaksi

Kuuden suomalaistaiteilijan teokset on valittu arvostettuun pohjoismaisen taiteen Carnegie Art Award 2004 -näyttelyyn. Elina Brotherus, Paul Osipow, Robert Lucander, Jorma Puranen, Silja Rantanen ja Nina Roos tavoittelevat samalla Carnegie Art Award -taidepalkintoa.

Suomalaistaiteilijat on valittu asiantuntijoiden ehdottamien 122 pohjoismaisen taiteilijan joukosta. Taiteilijat edustavat visuaalisen taiteen eri suuntauksia, esimerkiksi Paul Osipow abstraktia maalaustaidetta ja Elina Brotherus valokuvausta.

Suomalaistaiteilijoiden lisäksi näyttelyssä on muun muassa tanskalaisen Christian Schmidt-Rasmussenin, islantilaisen Eggert Pe'turssonin, ruotsalaisen Dan Wolgersin ja norjalaisen Kira Wagerin töitä. Kaikkiaan näyttely esittelee 24 taiteilijan töitä.

Carnegie Art Awardin tuomariston puheenjohtajana toimii Lars Nittve Tukholman nykytaiteen museosta. Suomesta tuomaristossa on mukana Kiasman yli-intendentti Maaretta Jaukkuri.

Voittajat julkistetaan ensi kuussa


Carnegie Art Award -palkintojen voittajat julkistetaan elokuussa, ja palkintoseremonia järjestetään 14. lokakuuta Tukholman Konstakademissa näyttelyn avajaisten yhteydessä. Näyttely kiertää sen jälkeen vuoden 2005 kevääseen saakka pohjoismaiden pääkaupungeissa. Helsingin Taidehallissa näyttely on esillä marraskuusta 2004 tammikuuhun 2005.

Taidepalkintojen summat ovat tänä vuonna puolet viimevuotista suurempia, mutta näyttely ja kilpailu järjestetään jatkossa vain joka toinen vuosi. Ensimmäinen palkinto on 1 000 000 kruunua (108 950 euroa), toinen palkinto 600 000 kruunua (65 370 euroa) ja kolmas 400 000 kruunua (43 580 euroa). Nuoren kuvataiteilijan stipendi on puolestaan suuruudeltaan 100 000 kruunua (10 895 euroa).

Carnegie Art Award on perustettu viitisen vuotta sitten edistämään laadukasta pohjoismaista nykytaidetta. Palkinnon perustaja Carnegie on yksi pohjoismaiden johtavista investointipankeista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.