Mainos

Kuusi nobelistia vetosi Burmaan

Kuusi Nobelin palkinnon saajaa kehottaa Burman sotilasjunttaa aloittamaan rakentavat keskustelut oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kanssa, vapauttamaan kaikki poliittiset vangit ja siirtymään demokratiaan.

Kansainvälisen Idea-järjestön aloitteesta julkaistussa avoimessa kirjeessä juntalle nobelistit toteavat, että yhä useammat Kaakkois-Aasian hallitukset osoittavat ymmärtämystä sellaisia arvoja kuin demokratiaa, vapautta ja ihmisarvoa kohtaan. Burma on kuitenkin traaginen poikkeus. Vetoomuksen allekirjoittajina ovat Nobelin rauhanpalkinnon saajat Jos Ramos Horta Itä-Timorista, Oscar Arias Sanchez Costa Ricasta, Desmond Tutu Etelä-Afrikasta ja Lech Walesa Puolasta sekä kirjallisuuspalkinnon saajat Derek Walcott Saint Luciasta ja Nadine Gordimer Etelä-Afrikasta.

Nobelistit kehottivat kansainvälistä yhteisöä tukemaan Aung San Suu Kyin ja Burman muiden opposition jäsenten kamppailua. Ensi lauantaina tulee kuluneeksi kymmenen vuotta verilöylystä, joka kohdistui demokratiaa vaatineisiin Burman opiskelijoihin. Tukholmassa vuonna 1995 perustettu Idea on demokratia- ja vaalikysymyksiin keskittynyt kansainvälinen järjestö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.