Mainos

Kuusi miestä tuomittiin joukkoraiskauksesta kuolemaan

Pakistanilainen oikeusistuin on tuominnut kuusi miestä kuolemaan osallisuudesta joukkoraiskaukseen. Puolustusasianajajan mukaan kahdeksan muuta syytettyä vapautettiin syytteistä. Neljä miehistä oli mukana raiskauksessa ja kaksi tuomituista oli raiskaukseen luvan antaneen heimoneuvoston jäseniä.

Lisäksi tuomitut saivat 40 000 rupian eli vajaan 700 euron sakot. Puolustus on kertonut aikovansa valittaa tuomioista.

Tapaus käsiteltiin erityisessä tuomioistuimessa, jonka antamat tuomiot ovat myös aiemmin tuoneet julkisuuteen Pakistanin maaseudulla naisia vastaan tehtyjä rikoksia.

Naisen perhettä uhattu

30-vuotias raiskauksen uhri ei ollut läsnä oikeuden julistaessa tuomion. Nainen kertoi, että hänen perheenjäsenien henkeä on uhattu, mikäli syytetyt tuomitaan kuolemaan.

Nainen raiskattiin sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt heimoneuvostoa ratkaisemaan oman perheensä ja toisen suvun välisen kiistan. Hänen 12-vuotiasta veljeään syytettiin suhteesta kilpailevan suvun jäseneen. Heimoneuvosto päätti, että veljen tulisi avioitua oletetun suhteen toisen osapuolen kanssa. Sisko määrättiin niinikään menemään naimisiin kilpailevan suvun jäsenen kanssa.

Kun nainen kieltäytyi järjestelyistä, neljä miestä raiskasi tämän. Raiskauksen jälkeen nainen pakotettiin kävelemään kotiinsa ilman vaatteita kyläläisten nähden.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.