Kuusi lakkovaroitusta annettu

Alkuvuoden tulosopimusneuvottelut ovat poikineet jo kuusi lakkovaroitusta.

SAK:lainen Sähköliitto vauhdittaa talotekniikan ja energia-alan neuvotteluja painostustoimilla. Sähköliiton hallituksen mukaan talotekniikka-alalle annetaan lakkovaroitus ensi maanantaina, ellei neuvotteluissa sitä ennen päästä tuloksiin. Mahdollinen alan lakko alkaisi 6. maaliskuuta.

Energia-alalle on julistettu ylityökielto ensi maanantaista lähtien. Paperitehtaiden sähkötöitä koskeva ylityökielto tulee voimaan heti.

Myös Kemianliitto aikoo vauhdittaa työsopimusneuvottelujaan kahdella lakkovaroituksella. 2. maaliskuuta alkavat lakot koskisivat yhteensä noin 6 500 työntekijää ja ne vaikeuttaisivat laajalti energiahuoltoa ja kemian teollisuuden tuotantoa. Työtaisteluilla olisi vaikutuksia mm. polttoaineiden jakeluun ja muoviteollisuuteen.

Lisäksi Paperiliitto on katkaissut alan työehtospimusneuvottelut ja julistanut alalle ylityökiellon. SAK:lainen Paperiliitto kertoo olleensa tyytymätön neuvotteluiden etenemisvauhtiin. Paperin liittovaltuusto on antanut liittotoimikunnalle tehtäväksi julistaa myöhemmin lakonuhan.

Lakkovaroituksen ovat antaneet jo mm. Merimiesunioni ja Veturimiesliitto. Merenkulkua uhkaava lakko saattaa alkaa 6. maaliskuuta ja junat uhkaavat pysähtyä 2. maaliskuuta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat