Mainos

Kuusi kuollut laivaturmassa Thaimaassa – kyydissä myös suomalainen

Thaimaassa on uponnut Pattayan ja Larnin saaren väliä kulkeva laiva. Onnettomuudessa on kuollut kuusi ihmistä. Kuolleista kaksi on venäläisiä, yksi kiinalainen ja kolme thaimaalaisia. Lisäksi 15 ihmistä on loukkaantunut turmassa vakavasti.   

Täyteen ahdettu alus oli matkalla Larnin saarelta Pattayalle, kun se sai vuodon. Puolessa välissä matkaa alus upposi.   

Turman syy on  vielä epäselvä. Thaimedian mukaan alus sai moottorivian, minkä seurauksena matkustajat ryntäsivät aluksen toiselle reunalle. Ihmismassa sai aluksen kallistumaan kohtalokkaasti.  

Poliisin mukaan kaikki mereen joutuneet noin 150 muuta matkustajaa saatiin pelastettua.  

Laivalla on ollut ruotsalaisia ja ainakin yksi suomalainen. Ruotsalainen Aftonbladet-lehti on haastatellut Aune Erikssonia ja tämän suomalaista sisarta Eila Rynystä.

– Tärisen ja olen todella järkyttynyt, mutta iloinen, että sisareni ja minä selvisimme. Olimme olleet Larnin saarella koko päivän. Kun lähdimme kotimatkalle, vene alkoi haukata vettä, Aune Eriksson kertoo lehdessä.

Erikssonin mukaan laivalle levisi pian paniikki ja matkustajat alkoivat hyppiä mereen. Eriksson sisarineen oli sen sijaan jäänyt laivaan ja onnistunut saamaan haltuunsa pelastusliivit, joita ei ollut riittävästi.

Suomen ulkoministeriön paikalliselta avustusjärjestöltä saamien tietojen mukaan kuolleiden tai vakavasti loukkaantuneiden joukossa ei ole suomalaisia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.