Mainos

Kuusi kuoli kopteriturmassa Ruotsissa

Kuusi ihmistä on kuollut armeijan pelastushelikopterin turmassa Ruotsissa. Harjoituslennolla ollut ruotsalainen pelastushelikopteri syöksyi mereen Göteborgin saaristossa.

Ruotsin Göteborgin edustalla eilisiltana tapahtuneessa helikopteriturmassa kadonneet kaksi miestä löytyivät kuolleina meren pohjasta tänään iltapäivällä, kertoi avustava pelastusjohtaja Katarina Ahlberg uutistoimisto TT:lle.

Onnettomuudessa kuoli yhteensä kuusi ihmistä. Helikopterissa oli onnettomuushetkellä seitsemän henkeä. Viisi heistä löytyi tiistaina, mutta vain yksi jäi henkiin. Vakavasti loukkaantunut varusmies on sairaalahoidossa. Kopterissa oli hänen lisäkseen ainakin yksi asevelvollinen.

Ruotsin puolustusvoimien Super Puma -helikopteri putosi mereen Göteborgin pohjoispuolisessa saaristossa kesken pelastusharjoituksen. Helikopteri romuttui putoamisessa ja sen osat vajosivat noin 12 metrin syvyyteen.

Onnettomuuden syytä ei tiedetä. Valtion tutkintakomissio aloitti onnettomuuden syiden selvittämisen tänään. Sää oli onnettomuushetkellä sateinen ja tuulta 9-11 metriä sekunnissa. Asiantuntijoiden mukaan Super Puman pitäisi selvitä tällaisesta säästä vaivatta. Lennoston komentaja Mats Westin arveli tänään onnettomuuden syyksi teknistä vikaa. Hänen mukaansa kopterin kaksi lentäjää olivat erittäin kokeneita. Ruotsin Super Puma -helikoptereilta kiellettiin lentäminen tänään onnettomuuden jälkeen. Ne oli tarkoitus saada tarkistettua ja käyttöön torstaiksi.

(MTV3-STT-TT)

(Huomenta Suomi 19.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.