Mainos

Kuusi kotimaista elokuvaa ensi-iltaan keväällä

Kevätkaudella saa ensi-iltansa kuusi pitkää kotimaista näytelmäelokuvaa. Niistä peräti neljä perustuu suomalaisen kirjailijan teokseen. Suurin osa elokuvista kuvaa lähimenneisyyttä tai nykyhetkeä. Vain Laila Hietamiehen romaaniin perustuva Hylätyt talot, autiot pihat sukeltaa sotien aikaan.

Ensimmäisenä teattereihin ehtii Lakeuden kutsu tammikuun puolessa välissä. Ilkka Vanteen ohjaama elokuva pohjautuu Antti Tuurin Finlandia-palkittuun romaaniin. Siinä Erkki Hakala palaa Floridasta Pohjanmaalle. Erkki Hakalaa esittää Kari Väänänen ja hänen vaimoaan Mari Rantasila. Viidennen Tuuri-filmatisoinnin on tuottanut Matila & Röhr Production Oy, joka tuotti viime vuoden katsotuimman kotimaisen elokuvan Rukajärven tien. Tammikuun 21. päivänä on ensi-illassa Auli Mantilan Pelon maantiede.

Se pohjautuu Anja Kaurasen (nyk. Snellman) romaaniin vuodelta 1995. Naisen kostoa on sen jälkeen käsitelty paljon elokuvissa, ja Mantila sanookin etsineensä aiheeseen uutta näkökulmaa. Hän on myös lisännyt tarinaan poliisitutkimuksen. Tanja-Lotta Räikän esittämä oikeushammaslääkäri Oili Lyyra selvittää elokuvassa Helsingin rantavesistä löytyneen vainajan henkilöllisyyttä. Räikän lisäksi pääosissa ovat Mantilan luottonäyttelijä Leea Klemola, Pertti Sveholm ja Anna-Elina Lyytikäinen.

Kevään kolmas ensi-iltaelokuva sijoittuu Turkuun. Levottomat kertoo kuuden nuoren kesästä. Aku Louhimiehen ohjaama elokuva on eroottinen tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja vihasta. Levottomien pääosissa näyttelevät mm. Mikko Nousiainen, Petteri Summanen, Irina Björklund ja Matleena Kuusniemi. Sen ensi-ilta on 28. päivänä tammikuuta. Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna ensi-illassa on Mika Kaurismäen ohjaama saksalais-suomalainen yhteistuotanto Highway Society. Sen pääosissa ovat Kai Wiesinger ja Marie Zielcke. Elokuva kertoo erilaisten arvomaailmojen törmäyksestä, vapauden kaipuusta, kidnappauksesta ja holhoavasta äidistä.

Sota-aikojen hylätyt pihat


Laila Hietamiehen romaaniin perustuvan Hylätyt talot, autiot pihat -elokuvan ohjaa Lauri Törhönen. Se kertoo pienen kannakselaisen Suontaan kylän asukkaiden vaiheista sodassa ja evakkotaipaleella. Päätapahtumat sijoittuvat Viipuriin. Pääosissa nähdään Jonna Järnefelt, Mats Långbacka, Sari Puumalainen ja Carl-Kristian Rundman. Elokuvan ensi-ilta on 11. päivänä helmikuuta.

Kevätkauden viimeinen uutuuselokuva on Hurmaava joukkoitsemurha. Se perustuu Arto Paasilinnan romaaniin, ja sen ohjaa Ere Kokkonen. Joukkoitsemurhaa Nordkapissa, Alpeilla ja Espanjassa hautovia suomalaisia esittävät mm. Heikki Kinnunen, Santeri Kinnunen, Tom Pöysti ja Titta Jokinen. Elokuvan ensi-ilta on 25. päivänä helmikuuta.

Syksyllä ja loppuvuodesta valmistuu vielä ainakin kolme kotimaista elokuvaa, Markku Pölösen ohjaama fiktiivinen elokuva rocklegenda Rauli Badding Somerjoesta, Sakari Kirjavaisen Lähiösatu sekä Jari Halosen Aleksis Kiven elämästä kertova elokuva.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.