Mainos

Kuusankosken paloa epäillään tuhopoltoksi

Poliisi epäilee Kuusankosken liikekeskuspaloa tuhopoltoksi. Kaksi miestä otettiin kiinni pari tuntia palon syttymisen jälkeen.

Iso ravintola- ja liikerakennus Kuusankosken keskustassa kauppa-aukiolla on tuhoutunut tulipalossa aamupäivällä. Rakennuksessa oli ravintolan lisäksi parikymmentä liikettä, toimistotiloja ja ammattiopiston luokkahuoneita.

Poliisi epäilee paloa tuhopoltoksi. Pari tuntia tulipalon syttymisen jälkeen poliisi otti kiinni palopaikan vierestä Valtakadulta kaksi Lahden seudulta kotoisin olevaa miestä. Rikosylikomisario Matti Pätärin mukaan pidätetyt ovat syntyneet 70-luvulla ja heillä on rikollinen tausta.

Palo sai alkunsa ravintola Dragonista. Ravintola on sama, jonka edustalla ovimies tappoi pari viikkoa sitten asiakkaan ampumalla häntä päähän. Pätärin mukaan poliisi ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että palo liittyisi rikollisten välienselvittelyyn.

-Liikerakennuksen lähistöllä syttymisaikana olleet ovat kertoneet, että ravintolan tienoilta kuului räjähdys tai vastaava ääni. Se on voinut myös johtua itse tulipalosta. Palon syttymissyy on edelleen epäselvä. Tekniset tutkimukset aloitetaan välittömästi, Pätäri kertoo.

Poliisi tunnisti miehet valvontakameran nauhalta. Kiinni otettaessa he eivät tehneet vastarintaa.

Rakennus tuhoutui

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjän Matti Kovasen mukaan ainakin kaksi liikehuoneistoa tuhoutui täysin, samoin kuin yli kolmannes koko kauppakeskuksen huoneistotilojen kattorakenteista. Myös ammattioppilaitoksen luokkahuoneet ja rehtorinhuone paloivat pahoin.

Poliisi ja palokunta eristivät koko korttelin sammutustöiden ajaksi. Palon aikana rakennuksen seiniltä lenteli vaarallisesti pirstaleiksi hajonneita mineriitti-levyjä. Kuumenneet levyt hajosivat joutuessaan kosketuksiin kylmän veden kanssa. Tulipalon tieltä evakuoitiin heti palon alkuvaiheessa rakennuksessa asuva perhe. Heille ei aiheutunut palosta vammoja. Heidän asuntonsa tuhoutui pahoin.

Ensimmäinen hälytys palosta tuli Kaakkois-Suomen hätäkeskukseen kello 5.13. Paloa oli sammuttamassa kaikki Pohjois-Kymenlaakson seitsemän kunnan palokunnat. Kaikkiaan paikalla oli yli 30 yksikköä ja sammutustöihin osallistui runsaat 50 palomiestä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.