Mainos

Kuusankoskella pommi-isku

Keski-ikäinen mies loukkaantui lievästi, kun hänen asuntoonsa postiluukusta pudotettu voimakas pommi räjähti Kuusankoskella viime yönä. Mies oli kerrostaloasunnossaan yksin pommin räjähtäessä aamukolmelta.

Poliisi pitää liki ihmeenä sitä, että mies selviytyi rajusta räjähdyksestä hengissä. Hän sai rytäkässä muutamia ruhjevammoja ja haavan sormeensa. Myös hänen kuuloelimensä vaurioituivat lievästi. Kuusankoskella Lemminkäisentiellä sijaitseva kahden huoneen ja keittiön asunto sen sijaan hajosi liki kokonaan.

Räjähdysaineasiantuntijoiden mukaan pommissa oli käytetty räjähteenä 2-3 kiloa dynamiittia tai jotakin saman tyyppistä räjähdettä. Asunnossa räjähdys sai aikaan pahoja vaurioita. Huoneiston väliseinät rikkoutuivat, ulko-ovi irtosi saranoiltaan ja huoneiston kaikki ikkunat särkyivät.

Poliisilla ei ole tiedossa teon motiivia. Myöskään tekijästä ei rikoskomisario Timo Hagmanin mukaan ollut vielä tänään illalla minkäänlaista havaintoa. Räjähdyksen aikoihin talon pihalta poistui punainen ilmeisesti 80-luvun Mazda 626 Hatchback. Samoihin aikoihin alueella liikkui myös musta letukkamallinen amerikanrauta. Kouvolan poliisi kaipaa havaintoja kummankin ajoneuvon liikkeistä.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä. Ennen pommin pudottamista oli ovelle koputettu. Huoneiston asukas ei kuitenkaan ehtinyt mennä ovelle saakka, kun pommi räjähti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.