Mainos

Kuusamon yhteismetsän lunastusvalmistelut alkoivat

Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus on aloittanut Kuusamon vanhojen suojelumetsien lunastusvalmistelut. Suojeltavat metsät menevät lunastukseen, koska yhteismetsän osakaskunta ei ole suostunut myymään omistamiaan metsiä valtiolle.

Ympäristökeskus on nyt pyytänyt lausunnon paitsi Kuusamon yhteismetsältä myös alueen käyttöoikeuden haltijoilta, Kuusamon kunnanhallitukselta ja Pohjois-Pohjanmaan liitolta. Lausunnon antamiseen on aikaa hieman yli kuukausi. Lausuntokierroksen jälkeen ympäristökeskus lähettää aineiston ympäristöministeriölle lunastusluvan myöntämistä varten.

Luonnonsuojelupäällikkö Eero Kaakinen Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksesta sanoo, että lunastusvalmistelut saataneen päätökseen vielä tämän kevään aikana. Sen jälkeen alkaa varsinainen lunastustoimitus, joka pahimmillaan voi kestää muutaman vuoden. Vanhojen metsien suojeluohjelmaan kuuluvat Kuusamon yhteismetsän omistamat alueet, jotka koostuvat neljästä osasta. Niiden yhteispinta-ala on noin 13 500 hehtaaria.

Kuusamon yhteismetsän osakaskunnan kokous hylkäsi marraskuun lopulla valtion tarjouksen yhteismetsistä. Valtio teki osakkaille tuolloin 140 miljoonan markan tarjouksen. Kuusamon yhteismetsässä on kaikkiaan 5800 osakasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.