Mainos

Kuusamo kv-rajanylityspaikaksi

Suomi ja Venäjä sopivat Kuusamon muuttamisesta kansainväliseksi rajanylityspaikaksi.

Tulli

Suomi ja Venäjä tekivät tänään periaatesopimuksen Kuusamo-Suoperä-rajanylityspaikan muuttamisesta kansainväliseksi ylityspaikaksi. Nykyään tämä rajanylityspaikka toimii niin sanottuna tilapäisenä (yksinkertaistettuna) ylityspaikkana, jota ainoastaan Suomen ja Venäjän kansalaiset voivat käyttää erityisedellytyksin.

Periaatesopimus on vasta ensi askel. Rajanylityspaikan konkreettinen avaaminen kansainväliselle liikenteelle edellyttää rajanylityspaikoista tehdyn sopimuksen mukaan, että rajanylityspaikka on ensin asianmukaisesti varustettu. Suomen puolella valmiudet ovat jo olemassa. Euroopan unioni myönsi lokakuussa Venäjälle kuusi miljoonaa euroa Suoperän raja-aseman rakentamiseen. Tämä vienee arvioiden mukaan noin 2-3 vuotta. Sopimuksen mukaan konkreettisesta avaamisajankohdasta ja aukioloajoista sopivat rajavaltuutetut sovittuaan asiasta maidensa viranomaisten kanssa.

Sopimus tehtiin vaihtamalla nootteja Moskovassa. Moskovan-suurlähetystön nootissa, johon tasavallan presidentti antoi valtuudet 9. marraskuuta, ilmoitettiin Venäjän osapuolelle, että Suomen puolella ennen Kortesalmi-nimellä tunnettu rajanylityspaikka on vastaisuudessa nimeltään Kuusamon rajanylityspaikka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.