Mainos

Kuurosokeat vaativat oikeutta tiedonsaantiin viranomaisilta

Kuurosokeat ja kuulonäkövammaiset vaativat oikeuksia tiedonsaantiin. Tiedonsaantia penätään erityisesti viranomaisilta.

Kuurosokeat vaativat, että viranomaisten pitää itse tilata tulkki kuurosokean kanssa asioidessaan. Lisäksi päätökset tulisi toimittaa asiakkaalle pistekirjoituksella tai muussa sopivassa muodossa.

Suomen kuurosokeat ry piti syyskokouksena Varkaudessa viikonvaihteessa. Kokouksen julkilausumassa keskitytään tiedottamiseen ja tiedonsaantiin.

- Erityisesti viranomaisten on huolehdittava, että he eivät jätä mitään ihmisryhmää tiedonsaannin ulkopuolelle, julkilausumassa todetaan.

- Kuurosokeat ja kuulonäkövammaiset tarvitsevat tietoa niin heitä itseään koskevista asioista kuin yhteiskunnassa meneillään olevista keskustelunaiheista. Tieto on saatava omalla kielellä siinä muodossa kuin kuurosokea henkilö pystyy sen omaksumaan.

Kuurosokean tiedonsaantia rajoittaa yleensä se, että hän ei saa tietoa omalla kommunikaatiotavallaan ja sellaisessa muodossa, joka sopii hänen apuvälineilleen. Osa pystyy käyttämään tietokonetta, mutta monella ei ole siihen mahdollisuutta. Liiton mukaan heidän tiedonsaantiinsa tulee kiinnittää erityistä huomiota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.