Mainos

Kuurojen liitolla uusi multimediahanke

Tavoitteena on saada tietoyhteiskunnan tarjoamat mahdollisuudet kuurojen käyttöön ja estää heidän syrjäytymisensä.

Kuurojen liitto on aloittanut uuden multimediahankkeen, jonka ensimmäiseen vaiheeseen sisältyy kaksi viittomakielistä kuvapuhelinkokeilua.

Liitto esitteli hankettaan Terve-Sos -tapahtumassa Oulussa tänään. Ennen muuta viittomakielisen liikkuvan kuvan välittämis- ja vastaanottomahdollisuus tarjoaa kuuroille uusia osallistumismahdollisuuksia ja tuo palvelut uudella tavalla heidän ulottuvilleen, tilaisuudessa selvitettiin.

Seuraavassa vaiheessa liitto pyrkii aloittamaan kuurojen opetuksen parantamiseen tähtäävän virtuaalikouluhankkeen. Myös tässä liikkuvan kuvan ja viittomakielen välittäminen tulee olemaan keskeisessä asemassa. Suomessa on tällä haavaa noin 5000 kuuroa viittomakielen käyttäjää.

Kuurojen liitolla on menossa myös kolmivuotinen työllisyysprojekti. Sen puitteissa Suomeen on koulutettu Euroopan ensimmäiset viittomakieliset kuurot työasiamiehet, joiden tehtävänä on tarjota kuuroille työnhakijoille työvoimapalveluja heidän omalla äidinkielellään, viittomakielellä.

Tällä haavaa kuurojen työasiamiehiä toimii Oulussa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Joensuussa, Tampereella, Kouvolassa, Turussa ja Helsingissä. Pyrkimyksenä on saada työasiamiehet valtion työvoimahallinnon alaisuuteen vuoden 1999 alusta lähtien.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.