Mainos

Kuunkuiskaajat hullaantui Euroviisuista

Kuunkuiskaajat on tänään tosipaikan edessä Euroviisuissa. Johanna Virtanen ja Susan Aho odottavat illan keikkaa innokkaasti.

– Tätä iltaa me olemme odottaneet jo neljä kuukautta, ja vihdoinkin se koittaa!

Viisut on esiintyjälle kuin festivaali

Värttinässä pitkän uran tehneet Aho ja Virtanen ovat kokeneita esiintyjiä. He ottavat viisutkin musiikin teon ja hauskanpidon kannalta.

– Suurin ero Värttinän kanssa keikkailuun on, että puolentoista tunnin setin sijaan meillä on vain yksi kappale, jossa on saatava räjäytettyä kaikki energia. Muuten laulaminen ja musiikin tekeminen on ihan samaa, on paikka mikä tahansa.

– Vaikka tämä on kilpailu, se ei näy täällä. Artistien välinen kunnioitus, toistensa tsemppaus ja kaikenlainen positiivisuus ovat suorastaan käsin kosketeltavia. Enemmän kuin kilpailu tämä onkin kuin kansainvälinen festari.

"Kansanmuusikosta tuli Euroviisu-fani"

Kiinnostus Euroviisuja kohtaan on ollut viime vuosina vaihtelevaa. Kilpailu on kuitenkin pitänyt pintansa. Myös suomalaiset ovat jaksaneet kannustaa omiaan vuodesta toiseen.

Aho ja Virtanen arvelevat, että viisuissa viehättää tunnelma, jota muissa kisoissa ei ole.

– Tämä on ainutlaatuinen ja iloinen tapahtuma. Kaikki ovat kivoja toisilleen, ja meillä on mukavaa keskenämme. Olemme tutustuneet muiden maiden artisteihin ja luoneet luultavasti ihan elinikäisiä ystävyyssuhteita heidän kanssaan.

– Ensi vuonna seuraamme varmasti kaikkien maiden kisat ja finaalit. Olen itse aivan hurahtanut tähän tapahtumaan. Kansanmuusikosta tuli siis euroviisufani, Virtanen nauraa.

Illalla edessä ”normikeikka”

Kuunkuiskaajat nousee Euroviisu-lavalle Oslossa tänään kello 22 jälkeen. Esiintyminen ei jännitä.

– Otamme Sussun kanssa toisistamme ja taustaporukastamme huippuenergiaa ja menemme vetämään ”normikeikan”, Johanna Virtanen selvittää.

Susan Ahon ohje itselle ja ryhmälle on: sukella musiikkiin.

– Sitä kautta pystyy avaamaan omaa sielunmaisemaansa katsojille ja yleisölle. Kun sukeltaa musiikkiin, elää sitä ja on kappaleessa sisällä, kaikki ylimääräinen häviää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.