Mainos

Kuumuus sytytti leikkipuiston Teksasissa

Yhdysvaltain eteläisissä osavaltioissa on mitattu kuluneella viikolla lähes 38 asteen lämpölukemaa. Arlingtonissa leikkipuisto syttyi palamaan itsekseen kuumuuden vuoksi.

Vilvoittelu on nyt paikallaan Teksasissakin

Arlingtonin kaupungissa, Teksasissa, kouluviranomaiset ovat julkaisseet valvontakameran kuvanauhan, jossa ala-asteen leikkipuisto syttyi tuleen kuumuuden takia. Tulipalo alkoi leikkipuistoalueen maanpeittona olleesta purusta, joka räjähti aiempien sateiden ja yhtäkkisen kuumuuden yhteisvaikutuksesta.

- Kun puiston maata peittävä materiaali kastuu, se mädäntyy. Ja kun puuhake mädäntyy se tuottaa lämpöä, joka leviää kuivaan puumateriaaliin. Näin leikkipuiston tulipalo sai alkunsa, arvioi Arlingtonin koulujohtaja Mac Bernd.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut räjähdysmäisesti alkaneessa tulipalossa.

Arlingtonin kouluviranomaiset aikovat tulipalojen estämiseksi vaihtaa leikkipuistoja peittävät materiaalit johonkin muuhun vähemmän vaaralliseen maanpeittoaineeseen.

Säätiedot povaavat Yhdysvaltain etelävaltioihin huomiseksikin +38 astetta tai jopa korkeampia lukemia. Viranomaisten mukaan kuumuus on aiheuttanut alueella jo toistakymmentä kuolemantapausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.