Mainos

Kuumailmapallo lensi ennätysmatkan Kittilästä Kajaaniin

Kuumailmapallon pituuslennossa on tehty uusi Suomen ennätys. Suomen Kuumailmapallokerhoa edustava Peter Lindholm lensi kuumailmapallollaan Kittilästä Kajaanin Vuolijoelle hieman yli 428 kilometrin matkan. Parannusta viiden vuoden takaiseen edelliseen ennätykseen tuli lähes 70 kilometriä.

Helsinkiläinen Peter Lindholm lensi ennätyslentonsa viime keskiviikkona. Hieman alle viisi tuntia kestäneestä matkasta pääosa taittui yli neljän kilometrin korkeudessa. Kuumailmapallon vauhti oli noin 60 solmua eli 110-115 kilometriä tunnissa.

Suomen Ilmailuliiton mukaan Lindholm on Suomen kokenein kuumailmapallolentäjä. Hänen pitkään lentouraansa mahtuu kaksi ajin Suomen mestaruutta ja yhteensä viisi SM-mitalia tarkkuuslennossa. Hän on myös pituuslentokilpailu Matkalentomaljan hallitseva mestari viimevuotisella voitollaan.

Kuumailmapallolennossa ennätysluokkia ovat pituuslennon lisäksi korkeuslento ja lennon kesto. Pallolennon ennätykset luokitellaan eri sarjoihin pallojen koon eli tilavuuden mukaan, sillä suurempi koko helpottaa lentoa.

Kuumailmapallolennon kilpailutoiminta on tänä keväänä vilkasta. Pituuslentokilpailu Matkalentomalja on käynnissä vappuun asti. Pieksämäellä järjestetään lajin tarkkuuslennon SM-kilpailut 13.-16. maaliskuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.