Kuuluuko kuminpoltto sananvapauteen? "Fake news", sanoi poliisi teinipojalle ja ryhtyi sivistämään

Lapset keksivät nerokkaan tavan tuulilasin putsaamiseksi 1:33

Yhdysvaltalaisen high schoolin kampuspoliisi joutui sivistämään koulun opiskelijaa, joka ei ymmärtänyt oikean uutissivuston ja huumoritarkoituksessa ylläpidetyn satiirisivuston eroa.

Pääkuvan videolla saksalaislapset esittelevät auton pissapoikaan liittyvää keksintöään, joka voisi auttaa säästämään miljardeja litroja puhdasta vettä.

Ilmeisen rohkea teinipoika ryhtyi polttamaan kumia avolava-autollaan koulun edessä samaan aikaan, kun tuijotti vieressä seissyttä kampuspoliisia suoraan silmiin. Poika ilmoitti uhmakkaasti, ettei ole mitään, mitä poliisi voisi hänelle tehdä, sillä kumin polttaminen oli hänen mukaansa sananvapauden suojaamaa toimintaa.

Poika kaivoi väitteidensä tueksi älypuhelimensa ja näytti poliisille artikkelia, jossa näin todettiin. Ongelma vain oli siinä, että kyseinen uutinen oli julkaistu New Maine News -sivustolla, joka on tunnettu satiirisaitti. Mitä ilmeisimmin poika ei ollut ymmärtänyt huumoriksi artikkelissa ollutta "oikeuden puheenjohtajan" sitaattia:

– Mitä hyötyä on isosta autosta, leveistä renkaista, äänekkäästä pakoputkesta ja valtavasta moottorista, jos niitä ei voi käyttää statementin tekemiseen, artikkelissa todettiin.

Poliisi selitti pojalle, mitä satiiri on, ja miten sen voi erottaa oikeasta uutisesta. Hän ei myöskään antanut pojalle sakkoa.

Lähde: Boston Globe

***

Sisun uusi hybridi on maailman tehokkain kuorma-auto 1:06

Lue myös:

    Uusimmat