Mainos

Kuulutus Korean laivalla ennen uppoamista: Älkää liikkuko

Ainakin 290 ihmistä on yhä kateissa suuren matkustaja-aluksen kaaduttua Etelä-Korean rannikon edustalla tänä aamuna. Toistaiseksi neljän ihmisen on vahvistettu kuolleen.

Sewol-aluksella oli turmahetkellä ainakin 459 ihmistä, joista yli 160 saatiin pelastettua

Valtaosa laivan matkustajista oli saman koulun teini-ikäisiä lukiolaisia. Pelastuneet ovat kertoneet, kuinka matkustajat yrittivät epätoivoisesti poistua kallistuneesta laivasta.

Yksi pelastuneista koululaisista, Lim Hyung Min, kertoo uutistoimisto YTN:lle, kuinka hän näki useiden luokkatovereidensa lentäneen rajusti laivan sisällä, kun alus kallistui yhtäkkiä.

– Moni törmäsi tai lensi päin tavaroita ja näin heidän vuotavan verta, kertoo Lim.

Kim Sung-Mook puolestaan kertoo kuulleensa kovan äänen ennen kuin alus pysähtyi. Tämän jälkeen laiva alkoi kallistua nopeasti. Kimin mukaan vielä tässä vaiheessa laivalla kuulutettiin, että matkustajien pitäisi pysyä paikoillaan, koska liikkuminen oli vaarallista.

Kun aallot alkoivat vyöryä sisään, alkoivat ihmiset kompuroida paniikissa ulos laivasta. Moni hyppäsi veteen, mutta useiden pelätään jääneen loukkuun nopeasti kaatuneen ja lähes kokonaan uponneen aluksen sisäosiin.

2:12

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja