Kuuluisaksi "sen jonkin" vuoksi – AVA Dokumentissa seurataan muodin päiväperhoja

Muodin päiväperhot -ranskalaisdokumentin pääosassa ovat naiset, joissa on "sitä jotain".

Muodin päiväperhot -ranskalaisdokumentin pääosassa ovat it-girlit eli nuoret naiset, jotka ovat vaikutusvaltaisia muodin suunnannäyttäjiä. Heillä on "se jokin", ja heissä on "sitä jotain".

Vuonna 1864 syntynyt kirjailija ElinorGlyn kuvasi it-termiä sanoilla "sen avulla voitat kaikki miehet puolellesi, jos olet nainen. Sen avulla voitat kaikki naiset puolellesi, jos olet mies. Se voi olla mielen ominaisuus tai fyysistä viehätysvoimaa".

It-tytöt sanelevat muodin tulevat trendit ja ovat ikäistensä esikuvia ympäri maailmaa. Ensimmäisenä It-tyttönä pidetään näyttelijä ClaraBow'ta, joka esiintyi It-nimisessä elokuvassa. Bow tunnusti, ettei oikeastaan tiedä, mitä "it-girl" tarkoittaa, mutta hän piti esimerkiksi MarilynMonroeta aikansa it-tyttönä.

Dokumentissa seurataan tämän hetken It-tyttöjä, joita ovat muun muassa AnnabelleDexter-Jones, BobGeldofin tytär Peaches, Gossip Girl -näyttelijä BlakeLively ja brittiläinen MTV-juontaja ja malli AlexaChung.

Ohjelmassa käsitellään myös It-girl -ilmiön historiaa. Sen aikajanalle sijoittuu muun muassa seurapiirineito ParisHilton.

5.3. klo 18.00.


AVA/Maria Aarnio

Lähde: Wikipedia

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja