Mainos

Kuuluisa puolaistaiteilija vetää piirrosteatteria opiskelijoille

Suomen Kuvataide- Akatemian kuvanveistolinjan oppilaat ovat tämän viikon aikana saaneet erikoislaatuista ja innostavaa opetusta. Puolalainen taiteilija Francizel Starokiewsky on tuonut oman piirrosteatterinsa oppilaiden tehtäväksi. Idena on tehdä suuri spektaakkeli, jonka valmistumista myös yleisö voi seurata.

Puolassa taiteilija vetää samaa piirtämisen teatteria yksin sadoille katsojille. Taiteilijan seinät peittävä suurteos on kunnianosoitus sodassa tuhotulle ja kadonneelle Königsbergin kaupungille. -Siellä oli loistelias kulttuuri, historiallinen kaupunki, jossa oli kaksi Saksan tärkeintä yliopistoa ja valtavat kulttuuriaarteet, jotka hävisivät ainiaaksi, pahoittelee Francizek Starowiesky.

Königsbergin tuhoa taiteilija pitää pohjoisen Atlantis-taruna. Taideopiskelijat toteuttavat nyt hiilellä ja liidulla tuhotun kaupungin kauhuja ja kulttuuria pellavakankaalle opetustehtävänä. Piirrosteatterin tekemisessä luo myös yleisö oman tunnelmansa piirtämiseen. Mestari pitää tunnelmaa Suomessa erittäin hyvänä.

-Vaikka ihmiset hieman pelkäävät tätä tilannetta ja minähän huudan. Minulle tämä yksinkertaisesti on tällaista. Minun on vaikea ymmärtää, etteivät kaikki tee tällaista. Vaikka olemme kaikki hiilestä likaisia. Välillä täytyy ajatella käsi poskella ja kun ajattelijalla on likainen käsi, likaantuvat muutkin paikat, nauraa Starowiesky.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.