Mainos

Kuukausi jouluun - täällä pyörii ökyrikkaiden pukki

Maailman ensimmäinen kultakankaasta ommeltu leninki loistaa kuin aurinko Dubain kansainvälisillä korumessuilla Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Japanissa kehitetty kangas on 24 karaatin kultaa, johon on sekoitettu hivenen verran hopeaa ja kuparia. Vaikka osaisikin itse ommella, on kultakolttu siltikin iso investointi - kankaan metrihinta on noin 35 000 euroa.

Mutta talouskriisien vaivaamassa maailmassa on yhä rikkaita - tosi rikkaita - niin paljon, että messuvieraiden määrä ja korujen myynti ovat hypähtäneet ylöspäin viime vuodesta.

Tuhansien luksuskorujen joukossa on eniten huomiota herättänyt kolumbialainen 214 karaatin smaragdikaulakoru. Sen hintapyyntö on noin 776 000 euroa. Myyjän mukaan lopullisesti kaupat hierotaan vasta messujen päätyttyä. Jos oikeasti kiinnostuneita on useita, saattaa hinta noustakin - kukapa tietää.

Suurin osa messuvieraista on kiinalaisia ja venäläisiä kulta- ja korualan jälleenmyyjiä. Messujärjestäjän mukaan he ostavat isokokoisia jalokiviä suuria määriä. Tärkeitä markkina-alueita ovat myös Saudi-Arabia, Azerbaidjan ja Turkki.

Yksityishenkilöiden ostamat korut päätyvät usein kassakaappiin. Niitä ei välttämättä hankita käyttöä varten, vaan investointina.

Esimerkiksi Tahitin keshihelmikoru maksaa 233 000 euroa, jadekorvakorut 620 000 euroa ja 50 karaatin keltainen timanttisormus 3,7 miljoonaa euroa.

Laihemman lompakon omistavillekin on koruja tarjolla: näytteillä on pitkät rivit halpiskaulanauhoja, joiden lähtöhinta pyörii 775 euron tietämissä.

(MTV3 - AP - CCTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.