Kuukauden valmentaja: "Ei näin vaikeaa kautta ole ollut koskaan"

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Olli Huttunen valittiin Veikkausliigan lokakuun valmentajaksi. Huttunen ylistää joukkueensa saavuttamaa neljättä sijaa päättyneellä kaudella.

VPS:n kausi Veikkausliigassa ei sujunut ongelmitta. Joukkueessa vallitsi lähes koko kauden pienimutoinen pelaajapula, kun moni runkopelaaja joutui viettämään pitkiäkin toveja sairastuvalla.

Vepsun sarjasijoitus ratkesi vasta sarjan päätöskierroksella, ja nelossija irtosi maalieron turvin jättäen tasapisteissä olevan IFK Mariehamnin viidenneksi.

Neljättä kauttaan VPS:aa luotsaava Huttunen oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueen sarjasijoitukseen.

- Pakko olla tyytyväinen. Ei näin vaikeaa kautta ole oikeastaan ollut koskaan. Niin paljon pitkäaikaispotilaita ja poissaoloja. Loppukaudesta kun saimme joukkuetta kuntoon, joukkue näytti sen oman tasonsa ja teki tulosta, Huttunen sanoi.

- Neljäs sija on erinomainen, ja jos vielä sattuu eurocup-paikka vielä tulemaan, niin tämähän on todella hyvä ja erinomainen kausi, hän jatkoi.

VPS:llä on paljon pelissä lauantaina, vaikka joukkue ei olekaan osallinen silloin pelattavaan Respect Suomen Cupin loppuotteluun. Jos HJK voittaa finaalissa FC Interin, VPS pääsee ensi kaudeksi eurokentille, Euroopan liigan karsintoihin. Jos taas turkulaiset vievät tittelin nimiinsä, vaasalaisten tie Eurooppaan ei aukea vielä tulevalla kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat