Mainos

Kuuban turmakoneessa menehtyi liki 70

Kuubassa 68 ihmistä on kuollut lentokoneen maahansyöksyssä. Kukaan koneessa olleista ei selvinnyt hengissä eilen illalla paikallista aikaa tapahtuneessa onnettomuudessa.

Koneen matkustajista 28 oli ulkomaalaisia. Kuuban television mukaan ulkomaalaiset olivat kymmenestä maasta, yhdeksän heistä Argentiinasta ja seitsemän Meksikosta. Television antamassa kansalaisuusluettelossa ei ollut suomalaisia.

Kuubalaisen Aero Caribbean -yhtiön kone oli matkalla Santiago de Cubasta pääkaupunkiin Havannaan, kun se syöksyi alas maan vuoristoisessa keskiosassa.

ATR-72-potkuriturbiinikoneen lentäjä ehti lähettää lennonjohdolle hätäviestin ennen maahansyöksyä. Silminnäkijöiden mukaan kone teki ennen putoamistaan äkkinäisiä liikkeitä ilmassa.

Maahansyöksypaikka on Sancti Spirituksen maakunnassa Guasimalin kaupungin lähellä. Tiedossa ei heti ollut, oliko säällä osuutta tapahtuneeseen. Kuubassa oli eilen voimassa useita myrskyvaroituksia.

Onnettomuus on pahin Kuubassa pariinkymmeneen vuoteen. Vuonna 1989 yli 120 ihmistä kuoli, kun Havannasta kohti Italiaa lähtenyt kone syöksyi alas.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.