Mainos

Kuuban tilanne puntarissa Raul Castron valtakauden merkkipäivänä

Raul Castro juhli tiistaina sekä 77-vuotissyntymäpäiväänsä että sitä, että hän oli ollut virallisesti Kuuban presidentti sata vuorokautta.

Hallinnon merkkipäivä herätti maailmalla keskustelua Kuuban tilanteesta. Monet Latinalaisen Amerikan maat ovat tyytyväisiä siihen, mitä nuorempi Castro on tähän mennessä saanut aikaan, mutta Yhdysvallat pitää hänen tekemiään muutoksia riittämättöminä.

Kuubalaiset saavat nykyään ostaa tietokoneita ja hankkia matkapuhelimia, vuokrata autoja ja yöpyä hotelleissa, jotka aiemmin oli varattu ulkomaalaisille turisteille. Maanviljelijät saavat työstään aiempaa paremmat tulot.

Raul Castro on kumonnut 30 kuolemantuomiota, vapauttanut joitakin poliittisia vankeja ja allekirjoittanut ihmisoikeussopimuksia. Sananvapaus on parantunut, ja kommunistisen puolueen Granma-lehti on alkanut julkaista tyytymättömiä yleisönosastokirjoituksia.

Toisaalta monia muitakin muutoksia kaivataan kipeästi. Kuubalaiset haluaisivat rajoittamattoman vapauden perustaa yrityksiä ja matkustaa ulkomaille. Myös eriarvoisuutta aiheuttavasta kahden valuutan järjestelmästä pitäisi päästä eroon.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.