Mainos

Kuubalaispojan palauttamisaikeista mellakoita

Kuusivuotiaan kuubalaispojan Elian Gonzalesin palauttaminen Yhdysvalloista takaisin Kuubaan on aiheuttanut mellakoita Miamissa Floridassa. Poliisi on pidättänyt ainakin 80 mielenosoittajaa. Mellakoitsijat vaativat kuubalaispojan palautuspäätöksen kumoamista. Yhdysvaltain maahanmuuttoviranomaiset päättivät toissapäivänä lähettää pojan takaisin Kuubaan. Poika oli marraskuussa luvatta tulossa Yhdysvaltoihin äitinsä kanssa, kun heidän veneensä upposi ja äiti kuoli. Pojalla on joitakin sukulaisia Yhdysvalloissa, mutta hänen isänsä asuu Kuubassa

Kuusivuotias Elian Gonzales on ollut sekä Yhdysvaltojen että Kuuban suurin puheenaihe meriseikkailustaan lähtien. Poliittiseksi kiistakapulaksi joutuneen Elianin kohtaloa ovat kommentoineet niin maiden johtajat Bill Clinton ja Fidel Castro, kuin kansalaisetkin meren molemmin puolin.

Tuoreimmat mellakat puhkesivat eilen Miamissa, Floridassa, kun tieto Elianin palautuspäätöksestä isänsä luo Kuubaan tuli julki. Castroa vastustava Floridan kuubalaisyhteisö ja Elianin Yhdysvalloissa asuvat sukulaiset vaativat päätöksen kumoamista.

Elianin Yhdysvaltalaiset sukulaiset eivät omien sanojensa mukaan ole vielä kertoneet pojalle hänen palauttamisestaan, sillä he aikovat valittaa päätöksestä. Perheen palkaama lakimies ilmoitti, että Elianista on jo tehty psykiatrinen arviointi, jonka perusteella sukulaiset vaativat tapauksen ottamista uudelleen käsittelyyn. Vaikkei näin tapahtuisikaan, on ilmeistä, että suuria tunteita herättänyt kohu pienen Elainin ympärillä ei tule laantumaan vielä vähään aikaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.