Mainos

Kuubalaispoika lähetetään takaisin kotiin USA:sta

Kiivaan huoltajuuskiistan kohteena ollut 6-vuotias kuubalaispoika Elian Gonzales palaa takaisin kotimaahansa 14. tammikuuta mennessä. Yhdysvaltain maahanmuuttoviranomaiset päättivät eilen, että merestä marraskuussa pelastettu poika palautetaan isälleen Kuubaan.
Päätös johti helpotukseen ja riemuun tavallisten kuubalaisten keskuudessa ja katkeriin vastalauseisiin Floridan Castron-vastaisessa kuubalaisyhteisössä sekä eräissä Yhdysvaltain republikaanipiireissä.
Kuuban hallitukselle päätös pojan palauttamisesta näytti tulleen yllätyksenä. Kuuban valtiollinen televisio varoitti "Vallankumouksen johdolta tulleisiin tietoihin" viitaten "liiallisesta toiveikkuudesta". Television lukemassa lausunnossa ennustettiin, että "kuubalais-amerikkalainen mafia ja Yhdysvaltain kongressin ääri-oikeisto" aikovat edelleen taistella pojan pitämiseksi Yhdysvalloissa.
Presidentti Bill Clinton totesi, että kuubalaispojan tapauksessa on politiikka pidetty poissa ja päätös tehty vain lakia noudattaen.
Kuubasta paenneen seurueen vene upposi Floridan edustalla marraskuussa. Elian löydettiin kellumassa auton sisärenkaan varassa. Turmassa hukkui 11 ihmistä, heidän mukanaan Elianin äiti.
Kuusivuotiaan pojan huoltajuudesta on käyty kiivasta kiistaa. Kuubassa on pidetty valtavia mielenosoituksia, ja maan johtaja Fidel Castro on vaatinut jyrkin sanoin Elianin palauttamista takaisin kotimaahansa. Elianin isä anoi pojan huoltajuutta, mutta pojan Floridassa asuvat sukulaiset halusivat pitää Elianin Yhdysvalloissa.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.